Coca-Cola Enterprises Inc, cel mai mare imbuteliator al Coca Cola Co., a anuntat joi o scadere a profitului net aferent trimestrului trei cu 20%, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, si a redus estimarile privind rezultatele financiare pentru anul 2008, pe fondul declinului vanzarilor din America de Nord, potrivit Reuters.

Profitul net a scazut la 214 milioane de dolari, respectiv 44 de centi pe actiune, in trimestrul III, fata de 268 milioane dolari, respectiv 55 de centi/actiune, in trimestrul III 2007. Veniturile au crescut la 5,74 miliarde dolari, fata de 5,41 miliarde in 2007.

"Performantele sunt sub asteptarile noastre, pe fondul combinatiei de provocari cu care ne confruntam - un mediu economic slabit in America de Nord, schimbarea comportamentului de consum in randul populatiei si impactul volatilitatii preturilor la combustibili", a declarat directorul executiv al companiei, John Brock.

Coca-Cola Enterprises Inc imbuteliaza si vinde 80% din bauturile produse de Coca-Cola in America de Nord si este distribuitor unic in Marea Britanie, Franta si tarile Benelux.