Compania Whirlpool a raportat marti o diminuare a profitului net cu 6,9% in cel de-al treilea trimestru al acestui an, datorita vanzarilor slabe de pe piata americana, si si-a revizuit in scadere estimarile privind castigurile din acest an, potrivit Reuters. De asemenea, cel mai mare producator de electrocasnice a anuntat ca va disponibiliza 5.000 de muncitori pana la finele anului viitor.

Profitul net al Whirlpool a coborat la 163 milioane de dolari, sau 2,15 dolari pe actiune, de la 175 milioane de dolari, sau 2,20 dolari pe actiune, in perioada similara a anului trecut.

Vanzarile producatorului de electrocasnice au urcat cu 1%, la 4,9 miliarde de dolari. In America de Nord, cea mai mare piata de desfacere a Whirlpool, vanzarile au scazut cu 7%, la 2,7 miliarde de dolari, iar pretul in crestere la materiile prime au dus la un declin al profitului operational. Compania se asteapta ca livrarile de electrocasnice catre America de Nord sa scada cu aproximativ 10% in 2008.

Reprezentantii companiei au anuntat ca au redus estimarile privind profitul pentru acest an, de la 7-7,5 dolari pe actiune, la 5,75-6 dolari pe actiune. De asemenea, Whirlpool a suspendat programul de rascumparare de actiuni.