EDS Romania, parte a grupului german Euro-Druckservice (EDS), a finalizat constructia unei tipografii la Ghimbav, langa Brasov, specializata in tiparirea de brosuri comerciale si reviste periodice de mare tiraj, se arata intr-un comunicat al companiei. Tipografia EDS a fost dezvoltata ca proiect greenfield in urma unei investitii de 20 de milioane de euro.

Albert Andras, directorul executiv al EDS Romania, este de parere ca “domeniul tipografic din Romania a evoluat foarte mult dar exista inca foarte mult potential nevalorificat”.

"Am inceput acest proiect din perspectiva dezvoltarii unui business profitabil. Activitatea noastra se axeaza doar pe anumite tipuri de produse, nu facem de toate pentru toti, ci produse de nisa, intr-un mod foarte eficient si la un nivel de calitate ridicat", a declarat pentru HotNews.ro Albert Andras.

Tipografia este dotata cu doua masini rotative si ofera, pe langa tipar, servicii complementare precum prepress, capsare, infoliere, impachetare si transport.

Principalii clienti vizati de tipografia din Brasov sunt marile lanturi de retail precum si companiile de publishing.

Infiintata in 1992, Euro-Druckservice (EDS) detine tipografii in Austria, Germania, Ungaria, Polonia, Republica Ceha si Romania.