Sefii ArcelorMittal Galati raman fara roaming, mese de protocol si bilete la business class, iar salariatii TESA trebuie sa opreasca lumina sau caldura cand ies din birou si sa printeze draft fata-verso din cauza crizei, care mai atrage neplata orelor suplimentare si stoparea angajarilor, informeaza NewsIn.

Intr-un mail expediat angajatilor cu functii de conducere si celor din TESA, managementul combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati anunta un set de masuri care trebuie aplicate de salariati in vederea reducerii costurilor companiei in aceasta perioada de criza.

Managerii ArcelorMittal Galati nu vor mai calatori la Business Class

Sefii sunt primii care raman fara privilegii, adica mese la birou, roaming sau zboruri la business class. Astfel, serviciile de catering si de protocol la birouri vor fi reduse, la fel ca si activitatile de divertisment, cum sunt cinele festive sau spectacolele pentru angajati. Acestea din urma vor fi organizate doar cu aprobare speciala din partea directorului general (CEO), directorului de operatiuni (COO) sau directorului financiar (CFO).

Printarea color, doar cu acordul CEO

Restrictii au fost impuse si personalului TESA din combinatul galatean. In primul rand, convorbirile efectuate de pe telefoanele fixe din birouri si de pe telefoanele mobile de serviciu vor fi limitate, noile limite maxime urmand sa fie anuntate "in curand", potrivit instructiunilor transmise de administratie. Depasirea volumului de convorbiri alocat va fi sanctionata prin "atentionarea abonatilor si a sefului acestora cu privire la contabilizarea cheltuielilor mari".

Fara angajari si plata orelor suplimentare

Administratia informeaza ca "nu se vor mai plati ore suplimentare", remunerate dublu pana acum. O alta masura ce are ca scop reducerea costurilor pe durata crizei consta in oprirea angajamentelor pentru muncitorii temporari si pentru forta de munca contractata, se arata in mailul transmis de management. Conform aceleiasi surse, instruirea in strainatate a personalului va fi amanata "pana la informari ulterioare".

In plus, compania nu va mai opera nicio angajare in perioada urmatoare, desi oficialii ArcelorMittal Galati au declarat in repetate randuri anul acesta ca unitatea are nevoie de ingineri. Ar putea exista, insa, exceptii, dar va fi nevoie de aprobarea CEO, potrivit mesajului trimis salariatilor.

In prezent, salariul minim pe care il incaseaza un muncitor calificat din combinatul galatean este de aproximativ 833 de lei. Inainte de aparitia temei amanarii negocierilor, sindicatele i-au cerut patronatului acordarea unei cresteri salariale de 32,3% de la 1 ianuarie 2009, astfel incat salariul minim al unui muncitor calificat sa ajunga la 1.100 de lei, dar si majorarea unor prime si sporuri.

ArcelorMittal este cea mai mare companie de otel din lume, avand 330.000 de angajati in peste 60 de tari. In Romania, compania detine combinatele de la Hunedoara si Galati, producatorii de tevi din Roman si Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.