Smithfield isi va revizui intentiile de investitii in Romania, estimate initial la 1,2 miliarde de dolari si planuite a se derula pana in 2012, in contextul crizei financiare, a declarat miercuri Bogdan Mihail, directorul general al Smithfield Ferme, potrivit NewsIn. Pana in prezent, compania americana care se ocupa de cresterea porcilor a investit in tara noastra 600 milioane de dolari.

"Smithfield a intentionat initial sa realizeze investitii in Romania de pana la 1,2 miliarde de dolari. Din aceasta suma au fost deja investite 600 milioane de dolari. Nu cunoastem inca nivelul impactului crizei economice asupra planurilor de afaceri, insa in conditiile date, vom reanaliza intentiile de investitii", a precizat reprezentantul companiei.

Smithfield Ferme a inaugurat miercuri fabrica de nutreturi combinate de la Vinga, din judetul Arad, investitie de circa 30 milioane de euro. Fabrica are o capacitate de productie de aproximativ 8.000 tone de nutreturi combinate pe saptamana. Aceasta investitie a demarat in decembrie 2006.

Smithfield Ferme face parte din Smithfield Foods, o companie americana cu sediul in Smithfield, Virginia, si se ocupa cu productia porcilor destinati sacrificarii. Smithfield Foods mai detine in Romania si Smithfield Procesare, care produce si comercializeaza produse din carne de porc.

In prezent, Smithfield Ferme are peste 1.000 de angajati si un efectiv de peste 350.000 de porci.

Smithfield este prezenta pe piata romaneasca din martie 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara.