Profitul Romgaz a urcat in primele noua luni ale acestui an cu 77,62%, la 442,04 milioane de lei, datorita reducerii cheltuielilor, se arata intr-un comunicat al companiei. In aceeasi perioada, cifra de afaceri a companiei a fost de 2,38 milioane de lei.

In aceesi perioada a anului trecut, Romgaz a inregistrat un profit de 248,86 milioane de lei, aferent unei cifre de afaceri de 2,28 miliarde de lei.

"Cresterea cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului anterior, se datoreaza cresterii cantitatii de gaze livrate, cresterii pretului de livrare si a cresterii cantitatii de gaze inmagazinate. Cresterea profitului net este efectul reducerii unor elemente de cheltuieli (cheltuieli materiale, financiare, ajustari ), a reducerii ponderii cheltuielilor nedeductibile", se arata in comunicatul Romgaz.

In primele noua luni ale acestui an, compania a inregistrat o rentabilitate a resurselor consumate de 32%, fata de 22% in perioada similara a anului trecut.

Actionarul majoritar al Romgaz este Ministerul Economiei si Finantelor, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea. Compania a avut in 2007 o productie de circa cinci miliarde metri cubi gaze naturale, circa o treime din consumul anul al tarii.

Romgaz opereaza sase depozite proprii subterane de gaze naturale proprii, la Sarmasel, Cetatea de Balta, Bilciuresti, Balaceanca, Urziceni si Ghercesti. Compania mai detine depozite in asociere la Targu Mures si la Nades.