Operatorul aerian British Airways a anuntat vineri o diminuare a profitului inregistrat in prima jumatate a anului fiscal (perioada aprilie-septembrie) de la 616 milioane de lire sterline in perioada similara a anului trecut la 52 milioane de lire sterline, tranzamite Reuters. Potrivit lui Willie Walsh, directorul executiv al companiei, aceasta scadere s-a datorat pretului ridicat al combustibilului si crizei financiare.

Acesta a mai spus ca, in acest an, cheltuielile cu achizitionarea combustibilului vor ajunge la circa trei miliarde de lire, in ciuda scaderii pretului petrolului. In perioada aprilie-septembrie, combustibilul achizitionat a costat 1,49 miliarde de lire sterline.

Numarul pasagerilor British Airways au scazut in luna octombrie cu 4,4%, raportat la aceeasi luna a anului trecut, aici fiind inclusa si scaderea de 9% a calatoriilor in interes de afaceri, principala sursa de profit a British Airways.

Actiunile companiei aeriene erau tranzactionate cu 130,5 pence la finele sedintei de joi a Bursei din Londra, mai putin de jumatate din valoarea acestora la inceputul acestui an. Conform acestei cotatii, British Airways are o capitalizare de 1,5 miliarde de lire.