Autoritatea de reglementare in domeniul energetic din Germania a lansat o investigatie impotriva E.ON, cel mai mare furnizor de gaze naturale din aceasta tara, dupa o serie de acuzatii privind posibile obstructionari ale accesului la reteaua de gaze a companiei, conform NewsIn care citeaza Reuters. Compania energetica olandeza Essent si operatorul de depozite de gaze Rheinische Epehave au depus plangeri impotriva E.ON.

Cele doua companii au acuzat grupul ca nu le ofera acces suficient la livrarile de gaze de la un depozit situat in nordul Germaniei, a spus purtatoarea de cuvant a institutiei de reglementare.

"Faptul ca am inceput o investigatie nu indica rezultatul acesteia. Daca compania nu ofera acces la reteaua de gaze, trebuie sa vedem care este capacitatea disponibila si daca alocarea resurselor este corecta", a precizat aceasta.

O purtatoare de cuvant a E.ON a declarat grupul nu a luat inca o decizie privind companiile care vor avea acces la conducta, care este inca in faza de constructie.

Investigatia a fost demarata in data de 29 septembrie.