Starbucks Corp, cel mai mare lant de cafenele din lume, a raportat marti o scadere cu 96% a profitului net in al patrulea trimestru fiscal, peste asteptarile analistilor, anunta Bloomberg, citat de NewsIn. Profitul net a scazut cu 96%, la 5,4 milioane dolari, sau 1 cent/actiune, in intervalul iulie - septembrie, fata de 158,5 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.

Actiunile Starbucks s-au depreciat cu 2,9% spre finalul sedintei de tranzactionare pe platforma Nasdaq, dupa ce compania a estimat ca in 2009, castigurile vor fi intre 71 si 90 centi/actiune. in iulie, compania estimase castiguri intre 90 centi si un dolar/actiune, pentru acelasi interval. Analistii prognozasera castiguri de 87 centi/actiune.

Starbucks Coffee Company numara in prezent peste 16.000 de locatii in 44 de tari, fiind lider mondial in prajirea cafelei si vanzarea cu amanuntul.

Starbucks a patruns pe piata din Romania pe 17 aprilie 2007, inaugurand prima locatie in Plaza Romania din Bucuresti. Cafeneaua Starbucks din centrul comercial Liberty Center, deschis in Bucuresti la sfarsitul lunii octombrie, este a cincea din Romania.