Nokia Siemens a anuntat marti ca va disponibiliza 1.820 de angajati, majoritatea din Germania si Finlanda, din cauza implementarii programului de reducere a costurilor cu 2 miliarde euro, informeaza Reuters, citat de NewsIn. Cu numai o zi in urma, compania canadiana Nortel a anuntat ca va concedia 1.300 de persoane, in contextul in care furnizorii se confrunta cu o piata competitiva si o scadere a preturilor si cererii.

"Conditiile din ce in ce mai drastice de pe piata telecomunicatiilor implica noi reduceri de personal", au anuntat oficialii Nokia Siemens, intr-un comunicat de presa.

Compania a anuntat ca vrea sa disponibilizeze 750 de angajati din Finlanda. De asemenea, va inchide o fabrica din Munchen unde lucrau 500 de persoane.

Nokia Siemens va vinde un santier de productie din Germania, unde lucreaza aproximativ 500 persoane, catre actuala conducere a companiei. Compania va mai disponibiliza 50 de angajati din Egipt si 20 din Statele Unite.

Nokia Siemens Networks, o companie detinuta in mod egal de cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, si conglomeratul Siemens, a inceput operatiunile in aprilie 2007. Imediat dupa, compania a demarat un program amplu de disponibilizari.