Compania Azomures isi va reduce activitatea cu 50% pana la finele acestui an si va trimite in somaj tehnic aproximativ 230 de angajati, muncitori necalificati, potrivit NewsIn. Acestea se datoreaza scaderii cererii de ingrasaminte chimice si a dificultatilor in valorificarea unor produse.

Maria Dandarau, secretarul general al CNSLR-Fratia Mures, a precizat ca a participat, impreuna cu sindicatul Alternativa 2002, la negocieri cu conducerea Azomures si ca ambele parti au fost de acord cu aceasta masura.

"Patronatul a anuntat ca societatea isi va restrange activitatea aproape la jumatate, intrucat se confrunta cu dificultati in valorificarea unor produse, atat din cauza scaderii pretului, cat si datorita scaderii drastice a cererii de ingrasamintre chimice. In aceste conditii, Azomures va functiona cu o singura instalatie de amoniac, iar productia sectiei ingrasaminte complexe NPK va fi sistata”, a declarat Dandarau.

Cei 230 de angajati trimisi in somaj reprezinta 10% din personalul societatii.

Conducerea Azomures a inceput sa emita deciziile de trimitere in somaj temporar a celor peste 230 de angajati, iar perioada de restrangere a activitatii se estimeaza a se prelungi pana la finele acestui an.

Azomures este cel mai mare producator de ingrasaminte din tara si are un capital social de 52,6 milioane de lei. Actionarul majoritar al companiei este Transworld Fertilizers Holding Luxemburg, cu 55,97% din titluri. Fondul Proprietatea detine 7,69%, iar Azomures Holding LLC controleaza 19,05% din actiunile companiei.