Compania americana Colgate-Palmolive va inchide fabrica de la Brasov la jumatatea lunii decembrie, cand se va finaliza si ultima etapa de disponibilizari, urmand ca intreaga productie sa fie mutata in Polonia.

Prima transa de disponibilizari a angajatilor fabricii din Brasov, care a cuprins 28 de angajati, a inceput pe data de 15 septembrie, iar pana la mijlocul lui decembrie, toti cei 190 de angajati vor intra in somaj, beneficiind de un pachet salarial compensatoriu.

De asemenea, reprezentantul companiei a declarat ca terenul si cladirea fabricii, situate in centrul Brasovului vor fi puse ulterior in vanzare.

Fabrica de la Brasov va fi inchisa ca urmare a unui program mai amplu de restructurare al companiei privind reorganizarea globala si consolidarea activitatii, potrivit sursei citate.

Compania a anuntat ca, desi va inchide fabrica din Brasov, isi va continua activitatea pe piata romaneasca, deoarece Colgate detine unul din primele doua locuri la capitolul cota de piata in ceea ce priveste pasta de dinti.

Colgate-Palmolive a intrat pe piata romaneasca in 1992, cand a infiintat societatea mixta Colgate-Palmolive Romania, alaturi de Norvea, cu facilitati de productie la Brasov si Bucuresti.

Colgate a preluat fabrica de la Brasov in urma cu 16 ani.

Sursa: Mediafax