Firmele de constructii Concefa si Ambient din Sibiu, cu activitate in mai multe judete, au anuntat AJOFM si ITM Sibiu ca vor face, din luna noiembrie, concedieri colective, in total fiind vorba despre aproape o mie de persoane, iar motivele invocate sunt criza economica si venirea iernii, nefavorabila activitatii.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu, remis joi, concedierile colective vor afecta aproape o mie de persoane, care lucreaza in constructii si in domeniul distribuirii si vanzarii de materiale de constructii, instalatii, finisaje si decoratiuni interioare.

Reprezentantii AJOFM au precizat ca firma de constructii Concefa a anuntat concedierea colectiva a 705 angajati, in perioada noiembrie 2008 – februarie 2009.

"Motivele care determina concedierea sunt, pe de o parte, conditiile meteorologice nefavorabile in perioada de iarna pentru desfasurarea activitatii de constructii, iar pe de alta parte contextul economic mondial si local - aceasta este explicatia angajatorului in cauza", se arata in comunicatul de presa al AJOFM Sibiu, citat de Mediafax.

Conform reprezentantilor AJOFM, cea de-a doua companie, Ambient, care are ca obiect principal de activitate comertul cu materiale de constructii, instalatii si finisaje, va concedia 250 de persoane in perioada 1-10 decembrie.

"Motivele care determina concedierea personalului in cazul acestui angajator sunt: situatia economica internationala, automatizarea anumitor procese din fluxul de lucru prin implementarea programului SAP si inceputul sezonului rece, cand, datorita factorilor meteo nefavorabili, firmele din constructii isi restrang activitatea", se mai precizeaza in comunicatul AJOFM Sibiu.

Potrivit purtatorului de cuvant al AJOFM Sibiu, Aniela Corlatean, cei aproape o mie de muncitori care vor fi disponibilizati nu provin doar din judetul Sibiu.

Acesta este al treilea val de concedieri colective anuntat de catre AJOFM Sibiu in ultimele zece zile. Pana in prezent, zece societati comerciale din judet au anuntat disponibilizarea a peste 1.500 de muncitori.