Compania LukOil Romania, membra a grupului rusesc LukOil, a ieftinit carburantii cu pana la 3 bani/litru, potrivit datelor afisate pe portalul companiei, preluate de NewsIn.

Compania a ieftinit benzina cu 3 bani/litru, astfel litrul de benzina COR 95 fara plumb Euroluk costa 3,26 lei, iar cel de benzina COR 98 fara plumb Super Euroluk 3,62 lei.

Totodata, sortimentul de motorina Euro L Diesel este mai ieftin cu 2 bani/litru si costa 3,69 lei/litru, iar motorina Super Euro L Diesel este mai ieftina cu 3 bani/litru si costa 4,02 lei/litru.

Litrul de GPL auto costa ca si pana acum 2,38 lei.

LukOil Romania a modificat anterior pretul carburantilor luni, cand a ieftinit benzina cu sase bani/litru.

Grupul petrolier Lukoil, al doilea mare producator din Rusia, este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara Lukoil Romania. LukOil Romania detine peste 300 benzinarii.

De asemenea, si Rompetrol a ieftinit motorina cu 5 bani/litru, incepand de joi, a anuntat compania.

Astfel, motorina Efix Diesel (Euro 4) valoreaza 3,79 lei/litru, iar motorina Super Euro 5 costa acum 4,08 lei/litru.

Pretul benzinei ramane neschimbat. Litrul de benzina Premium E 4 costa 3,24 lei, cel de benzina Efix 95 se vinde cu 3,29 lei, iar sortimentul de benzina Euro Super 98 fara Plumb cu 3,92 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare operata de companie a avut loc la 13 noiembrie (saptamana trecuta), cand pretul a scazut cu 0,29 lei/litru pentru benzine si cu 0,06 lei/litru pentru motorine.

In Romania, compania Rompetrol opereaza peste 400 de benzinarii.