Agentia de evaluare financiara Fitch a coborat ratingul Renault, de la 'BBB+' la 'BBB', cu perspectiva negativa, deoarece ameliorarea profilului de creditare al companiei din ultimii doi ani nu mai este sustenabila si se va deteriora pe termen mediu, potrivit NewsIn.

Perspectiva negativa asociata ratingului reflecta riscul unei crize grave si prelungite pe pietele auto, care va continua sa creeze presiuni asupra profilului financiar al Renault, potrivit unui comunicat al agentiei de rating.

In cadrul programului pentru 2009, grupul anticipase si se pregatise pentru o crestere semnificativa.

"Cu toate acestea, in prezent, se afla intr-o situatia inrgijoratoare de supraproductie - Renault estimase ca vanzarile grupului vor creste cu 800.000 de masini la 3,3 milioane autovehciule in perioada 2006-2009, dar in iulie a confirmat ca nu va atinge acest nivel si a revizuit in jos tinta de vanzari la 3 milioane masini", explica Fitch.

Fitch a avertizat si ca noua tinta de vanzari ar putea avea nevoie sa fie revizuita in scadere.

Renault detine pe piata romaneasca uzinele Dacia de la Pitesti, companie care a anuntat joi ca intrerupe productia pana pe 7 decembrie din cauza scaderii vanzarilor.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de companie, masura a fost luata "ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto, atat la export cat mai ales pe principala sa piata, Romania, situatie care risca sa se prelungeasca".

.