Directorul general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, anchetat de catre DNA pentru abuz in serviciu, a demisionat din functie luni, potrivit unui comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Motivul demisiei este acela de "a nu afecta activitatea societatii comerciale prin aparitia unor banuieli legate de posibilitatea de a influenta martorii sau de incheiere a unor contracte de achizitie".

Dumitru Cristea a fost retinut marti, 18 noiembrie, pentru 24 de ore, fiind anchetat pentru abuz in serviciu. Directorul general al CE Turceni a fost eliberat a doua zi, dupa ce judecatorii Tribunalului Gorj au respins propunerea de arestare preventiva a acestuia, avocatii apararii acuzandu-i pe procurorii DNA ca nu au respectat procedurile si drepturile clientului lor.

Procurorii DNA au stabilit ca, in cursul anului 2007, Cristea a dat dispozitii personalului din subordine pentru a intocmi documente necesare in vederea achizitionarii, receptionarii si platii unui utilaj, semnand documentatia de achizitie realizata cu incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice. Ulterior, s-a constatat ca utilajul este uzat si inutilizabil.

DNA a estimat ca prejudiciul produs in dauna Complexul Energetic Turceni este de peste 800.000 lei. Din afacere, au avut de castigat societatile comerciale Voron Trans Medias si Tutto Mobili Targu Jiu, aceasta din urma controlata de Mugurel Surupaceanu, invinuit si el in acest dosar.

Consiliul de Administratie al CE Turceni se va intruni luni pentru a lua toate masurile necesare astfel incat compania sa nu fie afectata de aceasta situatie, se mai arata in comunicatul AVAS.