Turbulentele financiare internationale au determinat AXA, al doilea mare asigurator european in functie de veniturile din prime, sa-si reduca estimarile de profit pentru anul 2008 si sa considere din ce in ce mai deplasate tintele financiare pentru anul 2012, informeaza Reuters. AXA asteapta in prezent un profit operational de circa 3,6-4 miliarde euro pentru sfarsitul acestui an, dupa ce in luna august estimase atingerea unui profit de 4,96 miliarde euro.

De asemenea, AXA a anuntat anterior drept tinte pentru 2012 triplarea profitului si dublarea veniturilor. Asiguratorul francez a adaugat totusi ca balanta de plati a ramas destul de puternica, cu un nivel solid de solvabilitate, capabil sa absoarba viitoare socuri ale pietei financiare.

Pe baza pretului unei actiuni AXA, care a inchis luni la valoarea de 13,44 euro, asiguratorul francez are o capitalizare de piata de 27,7 miliarde euro, potrivit datelor Reuters, ceea ce situeaza AXA inaintea grupului german Allianz si a asiguratorului italian Generali.