Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor cu autovehicule si motociclete, a crescut in luna octombrie cu 8,6%, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, sustinuta de vanzarile de produse alimentare si nealimentare. Ritmul de crestere s-a temperat insa fata de luna septembrie, cand consemna un avans de 17,1%. Fata de luna anterioara, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut cu 19%.

Astfel, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in luna octombrie vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 11%, iar cele de produse nealimentare au avansat cu 6,8%.

In cazul comertului cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule cifra de afaceri a scazut cu 2,8%, pe fondul reducerii afacerilor cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor cu 8,8%.

In luna octombrie, cifra de afaceri in activitatea de servicii de piata pentru populatie a fost cu 12,2% mai mica comparativ cu luna octombrie 2007.

Comparativ cu luna anterioara, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a scazut pe ansamblu cu 19%, in vreme ce cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si pentru comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-a redus cu 21%.

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna octombrie fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 14,1%.

In primele zece luni ale anului, afacerile in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a urcat cu 15,7% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea provine atat din vanzarea de produse nealimentare (+18,3%) cat si din vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+12,6%).

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 28,1%, iar comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a avansat cu 15,4%.

In cazul serviciilor de piata pentru populatie, cifra de afaceri a crescut cu 3,2%.