Interagro va disponibiliza, la 1 ianuarie 2009, 5.500 de angajati, reprezentand peste 90% din salariatii grupului, cei mai multi dintre angajatii care vor ramane fara slujbe activand pana de curand in domeniul chimiei, a declarat, pentru agentia NewsIn, proprietarul grupului, Ioan Niculae.

"De la 1 ianuarie, peste 4.500 de oameni vor ramane fara loc de munca, asta pentru ca vom inchide cele sase societati din chimie pe care grupul le detine. La acestia se vor adauga inca 500 de disponibilizati din agricultura si alti 500 din diverse sectoare in care grupul activeaza", a anuntat Ioan Niculae.

"In ultimii ani am investit sume foarte mari in retehnologizarea si aducerea la norme conforme a mai multor fabrici si combinate. Pierderile la care vom ajunge cu inchiderea lor vor depasi 100 de milioane de dolari", a adaugat Ioan Niculae.

Omul de afaceri a precizat ca sansele de a reveni asupra deciziei de a inchide societatile vizate sunt infime: "Daca statul ar interveni cu masuri de finantare într-un timp foarte scurt - maximum doua saptamani, ar exista posibilitatea sa aducem societatile la un nivel de plutire pentru o perioada de timp, interval în care mai sunt sanse pentru gasirea unor solutii viabile".

Ioan Niculae declarase recent, pentru NewsIn, ca Romania s-ar putea confrunta cu cea mai mare criza alimentara de dupa 1990, incepand din august 2009, daca nu se vor lua cat mai rapid masuri de natura fiscala pentru sectorul agricol si subventiile nu vor fi acordate la timp.