AIG are datorii de circa 10 miliarde dolari catre firme de servicii financiare, suma despre care nu s-a stiut anterior si nu este acoperita de pachetul de 150 miliarde dolari acordat de guvernul american pentru salvarea de la faliment, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters. De asemenea, surse citate de Reuters sustin ca patru companii, respectiv AXA, MetLife, Prudential si fondul de investitii chinez CIC, negociaza pentru cumpararea American Life Insurance Co (Alico), actionarul majoritar al AIG Life Romania, tranzactie de aproape 10,8 miliarde dolari.

Datoria de aproximativ 10 miliarde dolari catre firme de servicii financiare pentru tranzactii care s-au dovedit neprofitabile ridica semne de intrebare privind modul in care va reusi asiguratorul sa faca rost de bani pentru a plati aceste datorii.

In acelasi timp, patru companii, respectiv asiguratorii americani Metlife si Prudential, cel francez AXA si fondul de investitii China Investment Corp (CIC), sunt in discutii separate pentru preluarea American Life Insurance Co (Alico), divizia de asigurari a grupului AIG, care detine in Romania asiguratorul AIG Life, tranzactie care ar putea ajunge la circa 10,8 miliarde dolari, potrivit unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, citate de Reuters.

Cinci firme se bat pentru doua unitati de asigurari AIG in Japonia, alte doua divizii financiare AIG sunt cumparate in Polonia

Agentia mai informa marti, citand surse apropiate procesului, ca cinci firme, printre care Prudential si Manulife, sunt asteptate sa depuna oferte pentru preluarea a doua divizii de asigurari AIG din Japonia. Potrivit acestor informatii, procesul de licitatie s-ar putea incheia la sfarsitul acestei saptamani, selectarea unui castigator de catre AIG fiind asteptata pana la sfarsitul acestui an.

Tot Reuters mai informeaza miercuri ca, banca de stat PKO, a doua mare institutie financiara din Polonia in functie de active, negociaza pentru cumpararea a doua divizii financiare ale AIG pe aceasta piata, respectiv AIG Bank Polska si AIG Credit. Intr-o declaratie separata, AIG a anuntat ca pentru vanzarea celor doua unitati din Polonia este in discutii si cu alte parti, fara a da nume.

Presa locala speculeaza ca printre aceste nume s-ar putea numara si ING si HSBC, iar analistii estimeaza ca cele doua divizii AIG ar valora aproximativ un miliard de euro.