Producatorul de electronice Polaroid a anuntat joi ca a solicitat intrarea sub protectia legii falimentului, pentru a facilita restructurarea companiei, potrivit Reuters. Polaroid precizeaza ca nu este in cautare de finantare suplimentara, iar restructurarea nu ar trebui sa afecteze operatiunile curente.

Reprezentantii companiei au precizat ca falimentul se datoreaza evenimentelor din cadrul Petters Group Worldwide, care este actionarul majoritar al Polaroid din anul 2005. Fondatorul actionarului majoritar al producatorului de electronice este "investigat pentru acte de frauda care au compromis situatia financiara a Polaroid si a altor firme detinute de Petters Group. Polaroid si echipa de conducere nu sunt vizati de ancheta desfasurata impotriva Petters Group", se arata intr-un comunicat al companiei.

"Polaroid a intrat in faliment cu rezerve de numerar suficiente pentru a finanta reorganizarea companiei potrivit prevederilor legii falimentului", au mai anuntat reprezentantii Polaroid.

Compania Polaroid a fost fondata in anul 1937 de Edwin H. Land, si este cunoscuta mai ales pentru fotografia instantanee, potrivit Wikipedia. Aceasta a aparut in anul 1948, fiind pusa la punct chiar de fondatorul companiei, la inceput in alb/negru, iar din 1962 in culori. Camerele pentru fotografia instantanee au fost cel mai important produs al Polaroid pana in februarie 2008, cand s-a luat decizia incetarii productiei acestui tip de camera foto in favoarea camerelor digitale.

De asemenea, Polaroid a fost unul dintre primii producatori de camere digitale, insa nu a reusit sa cucereasca o cota de piata importanta pe acest segment.

Compania Polaroid a mai intrat sub protectia legii falimentului in octombrie 2001, analistii fiind de parere ca aceasta s-a datorat faptului ca managementul nu a anticipat efectele pe care le vor avea camerele digitate asupra afacerilor sale cu filme foto.