Volkswagen, cel mai important constructor european de automobile, a avut in 2008 un numar record de vanzari: 6,23 de milioane, cu 0,6% mai mult decat in 2007, a anuntat presedintele grupului, Martin Winterkorn, la Salonul auto de la Detroit.

"Ne-am tinut promisiunile: Volkswagen a livrat mai multe vehicule ca niciodata, in pofida unui dificil an 2008", a declarat Winterkorn citat de AFP.

Volkswagen si-a "ameliorat pozitia", la nivel mondial, mai ales pe pietele din Germania si Statele Unite, a explicat presedintele VW.

In Germania, grupul a vandut 1,06 milioane de vehicule (+0,4%). Cea mai mare crestere a vanzarilor a fost in China: peste un milion de unitati.

Si Brazilia a contribuit semnificativ la rezultatele anuale ale grupului cu 633.000 (+8,9%) vehicule vandute anul trecut. In Europa, pe o piata in scadere, au scazut si vanzarile constructorului, cu 2,1%, pana la 3,5 milioane.

Marca Audi a inregistrat al 13-lea record consecutiv, depasind pentru prima data pragul de un milion de vehicule vandute.

Compania avertizeaza insa ca acest an ar putea aduce o scadere a vanzarilor cu 10 procente.