Operatorul de retail Spar Romania a anuntat, luni, suspendarea activitatilor operationale ale magazinului din Targu-Mures, ca parte a strategiei companiei de a se concentra pe un format de magazine de tip supermarket, de dimensiuni mai mici, potrivit unui comunicat al retailerului.

Reprezentantii Spar Romania spun ca vor exista disponibilizari, dar ca acesta este singurul magazin din cele 21 de unitati, care va fi inchis.

“Am convenit ca magazinul din Targu-Mures are un format prea mare, atipic pentru ceea ce se doreste a fi conceptul SPAR in tara noastra”, a declarat directorul general al SPAR Romania, Sorana Georgia.

Spar Romania se va extinde doar in orasele mai mici

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii companiei de relatii publice a Spar Romania, Trend Communication, au precizat ca vor exista disponibilizari si ca extinderea retailerului se va concentra pe orase mai mici.

"Magazinul din Targu Mures este singurul care se inchide deoarece era singurul atipic, avand o suprafata de peste 6.000 metri patrati. Vor fi disponibilizari, dar nu sunt in masura sa va dau un numar exact de persoane care vor fi concediate. Activitatea din Targu-Mures nu va fi momentan reluata, Spar urmand a se orienta catre orasele mai mici", a precizat pentru HotNews.ro, Horatiu Cioara, manager de proiect in cadrul companiei Trend Communication.

Spar a intrat pe piata din Romania in anul 2006, iar in prezent opereaza 21 unitati in Arad (doua magazine), Resita (doua magazine) , Deva (doua magazine), Odorheiu-Secuiesc, Alba-Iulia (trei magazine), Targu-Mures, Constanta, Hateg, Medias, Ramnicu-Valcea, Orsova, Sfantu-Gheorghe, Petrosani, Ineu, Chisineu-Cris si Otelu Rosu.