Criza financiara isi face simtite efectele si pe piata asigurarilor de viata. Unul dintre acestea este revizuirea tintelor pe care ING Asigurari de viata le are pentru 2009. Poate si mai important decat asta este plecarea din companie a lui Pieter Bas Vos - Employee Benefits Director at ING Asigurari de Viata, scrie Dan Popa pe blogul sau.

El isi motiveaza intr`un mail intern plecarea prin aceea ca nu mai poate aduce valoare adaugata companiei in aceste conditii de criza. Citez dintr`un mesaj intern: “Prin acest mesaj vrem sa va informam “oficial” despre cateva modificari recente din ING Head Office.

Criza financiara a facut ca ING sa isi reevalueze activitatile si sa isi schimbe prioritatile pentru anul urmator. In mediul actual, nu ne putem permite sa construim totul in acelasi timp si trebuie sa alegem.

Ca urmare, in 2009, ING nu se va mai concentra pe vanzarile de asigurari de grup din Head Office, catre companii mari. Orice oportunitate sau contract potential vor fi urmarite cu ajutorul vostru sau al consultantilor. Echipa EB din Head Office a fost desfiintata. In acest moment, suntem in curs de transferare a activitatilor esentiale catre alte departamente de suport si dezvoltare - modificarile vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie. Cautam in continuare cea mai buna solutie posibila pentru toti colegii implicati.

Ca sa fim cat de clari se poare:

  • Vom vinde in continuare asigurari de grup, asa cum vindem astazi;
  • Activitatile voastre si linia de raportare catre Agency Manager nu se schimba;
  • Pentru urmatorul an nu veti avea targeturi de vanzari;
  • Nu va mai trebui sa trimiteti rapoarte de activitate;
  • Suportul de care aveti nevoie (de ex. cotatii) il veti primi de departamentul de Sales Support.

PS - un mesaj personal de la Pieter: Am vrut sa va spun ca, in conditiile actuale, valoarea adaugata pe care pot sa o aduc aici este limitata si voi parasi Romania peste cateva luni. Mi-a facut mare placere sa lucrez aici si sa va cunosc. Multumesc! Pieter”

Citeste si comenteaza peblogullui Dan Popa.