Statul are in vedere ca pe viitor sa privatizeze companiile de stat prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si nu prin vanzarea catre investitori strategici, a declarat, vineri, Tudor Serban, secretar de stat din Ministerul Economiei, citat de NewsIn. El a mai spus ca aceasta metoda de privatizare catre un investitor strategic nu este de fiecare data un succes.

"Transgaz si Transelectrica asigura coloana vertebrala a economiei, iar Ministerul Economiei va avea in vedere si pe viitor acest mod de privatizare pentru alte companii, pentru ca perioada vanzarii catre un investitor strategic a trecut, iar cand am vandut catre un astfel de investitor, acest mod de privatizare nu a fost foarte reusit", a declarat Tudor Serban la aniversarea unui an de la listarea la Bursa a Transgaz.

"Nu vom mai vinde companii de stat catre investitori strategici. Dorim sa avem cat mai multe companii listate pe Bursa", a adaugat secretarul de stat.

Transelectrica a fost listata pe Bursa de Valori Bucruesti in august 2006, in vreme ce Transgaz a intrat la cota Bursei in ianuarie 2008, dupa o oferta publica initiala suprasubscrisa de 28 de ori.