Lantul de restaurante fast food McDonald's, unul dintre putinele grupuri ce inregistreaza o crestere a vanzarilor in timp de criza, vrea sa creeze 12.000 de noi locuri de munca in Europa anul acesta, a declarat presedintele McDonald's Europe, Denis Hennequin, citat de AFP.

Planul de extindere este cel mai important la nivel de grup din ultimii cinci ani, a declarat Hennequin pentru Financial Times, potrivit NewsIn. "Cu siguranta ca nu vom inregistra o scadere a activitatii", a spus Hennequin, subliniind ca vanzarile grupului nu dau semne de incetinire.

Analistii estimeaza ca grupul, care isi va publica luni rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea, va afisa o crestere a profitului cu 10%.

Preturile scazute practicate de restaurantele McDonald's par sa atraga clientela afectata de criza, clientela ce incepuse deja sa creasca dupa imbunatatirea designului restaurantelor si diversificarea meniului.

McDonald's prevede formarea a 50 de noi locuri de munca in fiecare dintre cele 240 de restaurante ce urmeaza sa fie deschise in Europa, in special in Spania, Franta, Italia, Rusia si Polonia.

Grupul urmeaza sa deschida si circa 400 de cafenele McCafes, ce se vor adauga celor 800 ce functioneaza deja in Europa.