Magazinul IKEA din Baneasa a vandut anul trecut peste 13 milioane de produse, valoarea acestora fiind de 104,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. In perioada respectiva, numarul vizitatorilor magazinului a depasit trei milioane.

Cele mai mari vanzari s-au inregistrat in luna septembrie, dupa lansarea noului catalog, cand cei 275.000 de vizitatori au cheltuit 11,18 milioane de euro.

Conform datelor companiei, produsele de mobilier au insumat aproximativ 60% din vanzarile IKEA in perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2008, restul reprezentand accesorii si decoratiuni pentru casa.

La restaurantul din cadrul magazinului s-au vandut in perioada mentionata 2,3 milioane chiftelutele suedeze, 1,4 milioane de hotdog-i si peste 246.000 de portii de prajituri Almondy.

Magazinul IKEA, situat in cadrul Zonei Comerciale Baneasa, a fost inaugurat in data de 21 martie 2007, in urma unei investitii de aproximativ 25 de milioane de euro. Asemenea celorlalte magazine IKEA din lume, magazinul din Romania este operat prin sistem de franciza de catre firma Moaro Trading, in baza acordului cu Inter IKEA Systems B.V., detinatoarea conceptului IKEA si singura companie din lume care poate sa acorde dreptul de franciza.

Marca IKEA a fost inregistrata in anul 1943 in Suedia.