Upet Targoviste intentioneaza sa concedieze 559 de angajati, adica aproape jumatate dintre angajatii companiei, ca urmare a scaderii preturilor la petrol care a afectat atat industria petroliera cat si industriile anexe, se arata intr-un comunicat al producatorului de instalatii pentru extragerea si exploatarea titeiului remis BVB. Compania transmite ca deciziile de concediere se vor emite incepand cu data de 23 martie.

Firma a anuntat deja sindicatele si Inspectoratul Teritorial de Munca Dambovita asupra intentiei de a concedia 559 din cei 1.189 salariati.

Upet Targoviste isi motiveaza decizia prin faptul ca pretul barilului de petrol a scazut de aproximativ cinci ori, de la 150 dolari pe baril la un minim istoric de 35 dolari pe baril, "generand practic un dezastru in intreaga industrie petroliera si in ramurile conexe". Un alt motiv al acestor concedieri sunt indicatorii operationali si de performanta ai societatii care indica o evolutie descendenta a activitatii.

De asemenea, "necesitatea continuarii activitatii in conditiile create de recesiunea mondiala prin pierderea pietelor pentru care isi desfasoara activitatea precum si termenul de asteptare nedefinit in care se pot asigura noi oportunitati de afaceri in conditiile actuale", au condus la aceasta decizie a Upet Targoviste.

In primele noua luni ale anului trecut, compania a obtinut un profit de 24,38 milioane de lei, de 3,7 ori mai mare decat in perioada similara din 2007, in vreme ce cifra de afaceri a crescut de doua ori, la 99,86 milioane de lei.