Compania Al-Arrab Contracting, cumparatorul Electroputere Craiova, a investit sapte milioane de euro pentru dezvoltarea societatii, conform prevederilor contractului de privatizare, se arata intr-un comunicat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Reprezentantii AVAS precizeaza ca investitia a fost certificata de catre auditorul companiei Electroputere Craiova.

Din analiza postprivatizare a documentelor justificative transmise AVAS reiese faptul ca, pana in prezent, cumparatorul si-a respectat obligatiile contractuale asumate fata de Autoritate. Astfel, Al-Arrab a platit pretul pe pachetul de actiuni in valoare de 2,34 milioane de euro si a achitat datoriile catre AVAS.

Totodata, cumparatorul a investit in protectia mediului in valoare de 3,08 milioane de euro si a efectuat infuzia de capital de 37 milioane de euro.

Contractul de privatizare al Electroputere Craiova cu Al-Arrab a fost semnat la inceputul lunii noiembrie 2007, de catre presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu, si Said Bahjad Said, presedintele companiei saudite.

Valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane de euro.

Pe langa cele 2,34 milioane de euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, Al-Arrab a trebuit sa asigure un capital de lucru de 37 milioane de euro si sa realizeze investitii de aproximativ 23 milioane de euro, dintre care trei milioane de euro investitii de mediu, iar restul reprezentand investitii pentru dezvoltare si retehnologizare.

Totodata, compania din Arabia Saudita a preluat si datoriile Electroputere, care se ridica la circa 44 milioane de euro, iar garantiile comerciale la aproximativ 20 milioane de dolari.

Electroputere Craiova a fost fondata in 1949 si produce echipamente pentru domeniul energetic si transport feroviar.

Al-Arrab Contracting Company Limited este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita.