Eurocopter Romania, subsidiara locala a Eurocopter Group, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 32 milioane de euro, cu 50% mai mult fata de anul anterior, pe fondul cresterii numarului de elicoptere vandute si a volumului serviciilor de intretinere, reparare si revizie generala, se arata intr-un comunicat al companiei. Valoarea comenzilor primite in 2008 de companie se ridica la 54 milioane de euro.

Anul trecut, Eurocopter Romania a livrat 8 aeronave noi si a furnizat servicii de mentenanta pentru 12 elicoptere.

"Din punct de vedere al serviciilor oferite, Eurocopter Romania a dezvoltat competente si expertiza de lucru in special pentru elicopterele din familiile Puma si Super Puma, Dauphin, precum si pentru cel mai vandut elicopter al companiei, EC135", se arata in comunicat.

Pe piata civila, compania vinde elicoptere noi si desfasoara servicii pentru clienti din Romania, Bulgaria, Ungaria si Georgia.

Compania are peste 100 de angajati, urmand sa faca noi angajari in 2009, pentru a-si sustine dezvoltarea activitatilor viitoare.

Eurocopter Romania are ca actionari Eurocopter Group, ce detine 51% din capitalul social, si IAR Brasov, cu o pondere de 49%.