Unilever a anuntat marti achizitia marci romanesti de inghetata Napoca, oferita spre vanzare inca de anul trecut, intrand astfel pe piata de inghetata din Romania, se arata intr-un comunicat al companiei. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Tranzactia este supusa aprobarii Consiliului Concurentei, procedura ce va fi finaliza in urmatoarele trei - patru luni, au anuntat reprezentantii Unilever.

"Inghetata reprezinta o parte importanta a Unilever si credem ca este momentul potrivit pentru a explora aceasta oportunitate si in Romania, unde piata de inghetata se situeaza in jurul valorii de 160 milioane de euro", a declarat Alexandra Gatej, presedintele Unilever South Central Europe.

Unilever si-a inceput activitatea locala in 1995, iar din portofoliul companiei se numara margarinele Rama si Delma, detergentii Dero si Omo, ceaiurile Lipton si supele Knorr, condimentele Delikat.

Compania Unilever South Central Europe are 600 de angajati in Romania, dintre care 370 lucreaza in cele doua fabrici de pe platforma industriala Ploiesti. Biroul de la Bucuresti al companiei coordoneaza activitatea din Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova si Kosovo.