Documentul final “Guvernul Privat” cu cele mai bune masuri anticriza si propuneri venite din partea comunitatii de afaceri a fost inmanat astazi premierului Emil Boc si celorlati invitati din partea Executivului, in cadrul unui eveniment organizat de Business Standard si M&C Strategy Development.

Premierul Emil Boc a declarat ca "masurile propuse prin acest document vor fi privite cu toata seriozitatea si vor fi analizate de Guvern" iar Gheorghe Pogea, Ministrul Finantelor Publice a spus ca va avea in vedere masurile propuse "si vom face corectiile necesare".

Emil Boc a explicat ca o parte dintre masurile propuse de mediul de afaceri au fost deja luate in calcul de Guvern. "Nimeni nu detine solutia perfecta pentru criza. O parte din propuneri le-am introdus deja in buget, dar pachetul de masuri anticriza va fi adaptat din mers, in functie de evolutia situatiei economice", a declarat premierul

Initiat in septembrie 2008 de Business Standard, Guvernul Privat este cel mai amplu exercitiu de consultare a mediului de afaceri romanesc, cu privire la prioritatile economice ale tarii. Peste 150 de top-manageri, consultanti si reprezentanti ai societatii civile si-au adus contributia la proiect, prin recomandari, solutii si masuri anticriza menite sa ajute Romania in depasirea contextului economic actual. Temele de discutie au vizat domenii cu probleme a caror rezolvare poate genera un progres decisiv si ireversibil pentru tara noastra: Infrastructura, Educatie-Piata Muncii, Sanatate, Mediu-Energie, Agricultura, Decalaj rural-urban, Fiscalitate, Cercetare- Dezvoltare, Administratie Publica si Turism.

Documentul poate fi consultat aici.