Compania aeriana Ryanair, numarul 1 european low-cost, intentioneaza sa introduca o taxa de o lira pentru folosirea toaletei din avion pe timpul zborului, a anuntat, vineri, directorul executiv al companiei irlandeze, Michael O’Leary, citat de TimesOnline.

O'Leary a declarat ca transportorul aerian cerceteaza posibilitatea amenajarii unor automate cu monede ce vor fi amplasate pe usa toaletei din aeronava, automate similare cu cele instalate in statiile de tren.

“Un lucru la care ne-am gandit in trecut si pe care il luam in considerare in continuare este posibilitatea de a amplasa pe usa toaletei din avion un dispozitiv de plata”, a spus O’Leary, vineri dimineata, pentru BBC Breakfast. "Noi, cei de la Ryanair, incercam in permanenta sa gasim noi modalitati de reducere a costurilor pentru ca zborul cu noi sa fie mai usor si disponibil pentru toti calatorii", a adaugat acesta.

Controversata decizie a starnit indignare in randul consumatorilor. Rochelle Turner, director de cercetare la Which?Holiday, a declarat ca "Ryanair face orice sa mai castige un dolar si, din nou, pune profitul inaintea confortului clientilor sai". Turner sustine ca planul ar putea avea efect invers: "taxarea pasagerilor care vor la toaleta ar putea reduce numarul clientilor care ar consuma bauturi la suprapret de la bordul aeronavei".

Saptamana trecuta, Ryanair a anuntat ca are de gand sa-si diminueze costurile prin inchiderea tuturor ghiseelor de check-in din interiorul aeroporturilor, determinand pasagerii sa efectueze toate formalitatile de check-in prin Internet.