General Motors a anuntat joi ca auditorii companiei au ridicat „semne serioase de intrebare” cu privire la capacitatea grupului de a scapa de faliment daca nu reuseste sa limiteze pierderile si nu inceteaza sa cheltuiasca bani, scrie Reuters. Firma a anuntat ea insasi ca ar putea sa solicite protectie impotriva falimentului, daca nu reuseste sa realizeze un plan de restructurare.Valoarea actiunilor GM a scazut cu 17%, ajungand la 1,82 dolari pe unitate la finalul sedintei de tranzactionare de joi.

Analistii si-au manifestat ingrijorarea cum ca avertismentul auditorilor de la Deloitte & Touche poate conduce la anularea creditelor catre furnizorii GM, asta pentru ca numeroase companii furnizoare se confrunta, la randul lor, cu probleme legate de lichiditati.

"Viitorul nostru depinde daca putem sa ducem la bun sfarsit planul de viabilitate. Daca pentru un motiv sau altul, nu vom reusi sa ne continuam activitatea, vom fi nevoiti sa intram sub incidenta legilor care se aplica institutiilor falimentare", a anuntat GM intr-un raport anual.

Actiunile General Motors au scazut cu 17%, ajungand la 1,82 dolari pe unitate la finalul sedintei de tranzactionare de joi.

General Motors cauta sa obtina un ajutor in valoare de 30 de miliarde de dolari de la stat pentru a scapa de faliment. In ultimii trei ani, compania a acumulat pierderi in valoare de 82 de miliarde de dolari, dintre care 30,9 miliarde doar in 2008. GM a primit 13,4 miliarde de dolari ca imprumut din rezerva federala si incearca sa dubleze suma pentru a indeparta efectele crizei economice si pentru a supravietuii celei mai slabe perioade pe piata auto din ultimii 27 de ani.