Angajatorii americani au disponibilizat 651.000 de persoane in februarie, determinand un avans al ratei somajului la un nivel maxim al ultimilor 25 de ani, in contextul in care companiile se confrunta cu dificultati din cauza recesiunii, potrivit unui raport guvernamental, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In timp ce acest nivel a fost in apropiere de cel de 648.000 estimat de economisti, cifrele pentru locurile de munca pierdute in ianuarie si decembrie au fost revizuite masiv in urcare.

Departamentul Muncii a anuntat vineri ca rata somajului a crescut la 8,1% in februarie, pana la cel mai ridicat nivel din decembrie 1983. Cifra s-a situat peste estimarile pietei, ce mizau pe un avans pana la 7,9%, fata de 7,6% in ianuarie.

Concedierile din ianuarie au fost revizuite la 655.000, iar cele din decembrie la 681.000, cel mai mare nivel din octombrie 1949.

Update: Consilierul pe probleme economice al presedintelui Obama a declarat ca "cifrele privind somajul sunt inspaimantatoare", relateaza AFP.