Compania Apple a disponibilizat mai multi angajati care lucreaza la departamentele ce se ocupa cu realizarea computerelor Mac, potrivit informatiilor furnizate de blogul Gawker, care citeaza surse anonime. Potrivit informatiilor, este a doua oara in ultimele saptamani cand compania condusa de Steve Jobs concediaza angajati.

Sursele afirma ca ultimele disponibilizari au fost facute in departamentele de hardware si software, fara insa sa precizeze numarul celor concediati.

Saptamana trecuta, mai multe bloguri americane specializate in IT au vorbit despre disponibilizari facute de Apple, in special in departamentul de vanzari, insa purtatorul de cuvant al companiei a negat informatiile.

Gawker sustine ca, potrivit legilor muncii, Apple este obligata sa raporteze disponibilizarile facute doar atunci cand numarul celor concediati este mai mare de 500 la un singur punct de lucru. De asemenea, in statul California, unde se afla sediul general al Apple, companiile sunt obligate sa anunte concedierile facute doar o singura data pe luna.

"Daca intr-adevar Apple face disponibilizari, nu vom avea confirmarea oficiala decat peste cateva saptamani", precizeaza blogul.