Absolventii de la Facultatile de Drept din Marea Britanie, care ar trebui sa inceapa stagiatura la firme de avocati in aceasta toamna, primesc pana la 14.000 de dolari ca sa-si amane contractele timp de un an de zile, potrivit ABC. Decizia firmelor de avocatura este pusa de specialisti pe seama dificultatilor economice actuale.

Potrivit ABC, unele birouri de avocatura din Londra, lovite de criza creditelor, sunt ingrijorate ca stagiarii nu vor putea capata experienta necesara deoarece nu au prea multe lucruri de facut in actualul climat economic.

Firma Norton Rose a confirmat pentru ABC.com ca le-a oferit celor 55 de absolventi in jur de 14.000 de dolari pentru a-si amana contractele cu un an de zile.

"Nu putem ignora criza economica si nu suntem imuni la ea", a declarat un purtator de cuvant al firmei, Sean Twomey, mentionand ca este vorba despre "o initiativa voluntara". Doar o treime dintre stagiari au decis sa ia banii. Twomey a spus ca firma de avocatura nu vrea sa le impuna acestora "ce sa faca cu anul liber", insa vrea ca stagiarii sa faca "ceva important si constructiv".

Alte birouri de avocatura, printre care Pennington’s, DLA Piper si Baker & McKenzie, le ofera stagiarilor in jur de 7.000 de dolari. Unele companii au impus insa anumite conditii stagiarilor, in timp ce altele au anuntat ca acestia pot sa faca ce vor in anul liber.

Norton Rose sustine ca de cand a lansat aceasta initiativa a fost contactata de organizatii caritabile, scoli de invatare a limbilor straine sau clienti care vor sa "le ofere ceva constructiv" absolventilor care vor avea un an liber.