L'Oreal a dat in judecata site-ul de licitatii eBay pe motiv ca a permis comercializarea de parfumuri si alte produse cosmetice contrafacute care purtau marca franceza, scrie The Daily Mail. eBay a fost chemat in judecata in Franta, Belgia, Germania, Spania si Marea Britanie, iar L'Oreal spune ca site-ul de licitatii nu face nimic sa impiedice vanzarea de falsuri.

L'Oreal nu a dat in judecata doar eBay, ci si alte companii care au vandut produse contrafacute. eBay spune ca misiunea sa este sa puna la dispozitia publicului o platforma de comert unde se pot intalni cei care doresc sa vanda bunuri, cu cei care cumpara.

L'Oreal, care detine marci precum Garnier si Maybelline, a mai dat eBay in judecata in Belgia anul trecut, dar a pierdut, insa alte companii au castigat in justitie in lupta cu eBay. Tribunalul belgian a decis anul trecut ca eBay nu trebuie sa faca politie pe site pentru a impiedica vanzarea de produse contrafacute.

Totusi eBay nu a castigat totul. In disputa cu grupul LVMH, care detine marci precum Louis Vuitton si Moet Hennessey, americanii au pierdut procesele.