Saptamana asta s-au scris 18 articole despre afacerea Sterling. Majoritatea ne povestesc cum Tariceanu i-a cerut 100.000 de lei lui Boc plus sa-si puna cenusa in cap prin presa. Pentru ca Boc a facut afirmatia calomnioasa, asa zice Tariceanu, cum ca afacerea Sterling este „o afacere in favoarea unor grupuri de interese”.

Spiridusul Presedintelui Basescu a cerut amanarea pentru ca nu si-a scris apararea, si a obtinut-o.

Si acum sa trecem la lucrurile serioase. Raman 4 articole. Unul in Money Channel, unul in Ziua si doua in Jurnalul National.

In Ziua e in trecere amintita afacerea.

Unul din cele doua articole din Jurnalul National doar aminteste de Sterling in contextul demiterii Corpului de Control al Primului Ministru si posibilitatea angajarii de horticultori, ingineri piscicoli, fizicieni, profesori de geografie in acest corp, ce are Boc prin gradinita lui PDL-ista, ca nu mai e obligatoriu sa fie economisti sau sa aiba studii juridice doar sa depuna juramant de vasalitate, ca in Evul Mediu.

In Money Channel e doar descrisa afacerea in care drepturile Sterling Resources sunt transferate in proportie de 67,5 catre Melrose Resources, totul cu viitoarea aprobare, sau nu, a ANRM. Doar o stire.

Stire dezvoltata in Jurnalul National, articolul asta e singurul care merita citit. Pe scurt ne spune, ca sa nu uitam noi, si sa se simta inconfortabil ei, ca oamenii de la Sterling transferau drepturi inainte de hotararea de la Haga. Ca aveau pile in Guvernul Tariceanu si ca poate au si in Guvernul Boc. Asa zic ei.

In concluzie, Boc nu prea are argumente sa-si sustina afirmatiile si cu horticultori in Corpul de Control nici n-o sa aiba. Oficial, din partea Statului, nu se intampla nimic, nicio declaratie despre cum merge controlul sau daca are loc. In spate se incalceste povestea astfel incat eventualii horticultori sa nu priceapa nimic chiar daca ar avea interesul s-o faca. Mogulul Voiculescu mentine o presiune nu prea mare asupra subiectului ca sa nu cumva sa lipseasca la imparteala.

Tariceanu e lasat din brate de Patriciu si de aia se rafuieste cu Boc. Si afacerea asta e cam cat imprumutul de la FMI.

Citeste si comenteaza pe Romania obiectiva.

Citeste Sterling, investigatie jurnalistica din pat (I) si (II).