Aproximativ 90% dintre intreprinderile mici si mijlocii din Romania sunt afectate de actuala criza financiara si economica. Declaratia a fost facuta, marti, de Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, potrivit NewsIn.

"Majoritatea IMM-urilor, aproximativ 90%, sunt afectate intr-o masura mai mica sau mai mare. Principalele probleme cu care se confrunta sunt legate de accesarea finantarilor si o parte dintre ele au o problema cu diminuarea comenzilor si a contractelor, in special cele din sectorul auto sau cele care produc bunuri cu folosinta indelungata", a afirmat Ovidiu Nicolescu.

  • Ovidiu Nicolescu: Statul trebuie sa sprijine IMM-urile

El considera ca statul roman trebuie sa fie primul care sa "dezghete lichiditatile" prin achitarea datoriilor in valoare de aproximativ 2,1 miliarde de euro pe care le are la IMM-uri. "Desi in luna decembrie ni s-a promis ca statul isi va achita toate datoriile, numai o mica parte dintre acestea au fost platite.

In plus, spune el, statul trebuie sa operationeze masurile pe care le anunta. "Statul trebuie sa operationeze fondul de garantare, capitalizarea Exim Bank si a CEC, precum si pe cea a eliminarii impozitului pe profitul reinvestit. Ni s-a spus ca acesta va deveni operational din trimestrul II si astazi suntem in 17 martie si din cate stiu trimestrul II incepe de la 1 aprilie" a adaugat Ovidiu Nicolescu.