Barack Obama a primit sponsorizari in valoare de 101.332 de la gigantul American International Group in perioada in care era senator, potrivit informatiilor oferite de Opensecrets.org si citate de examiner.com. Dezvaluirile au fost facute in contextul scandalului declansat dupa ce s-a aflat ca AIG, cea mai mare societate de asigurari din lume, a platit bonusuri de peste 165 de milioane de dolari directorilor sai.

Opensecrets.org precizeaza ca senatorii democrati Barack Obama si Chris Dodd au primit cele mai mari sponsorizari din partea AIG.

Conform datelor, AIG Financial Products a donat politicienilor 136.928 de dolari in 2008. AIG Financial Products a fost divizia care a pierdut cel mai mult prin expunerea la activele toxice, lucru ce a dus cel mai mare asigurator din lume in pragul colapsului

Presedintele american Barack Obama declarase luni ca va folosi toate mijloacele legale pentru a impiedica gigantul asigurarilor AIG, salvat de la faliment din fonduri publice, sa plateasca bonusuri in valoare de 165 milioane dolari pentru directorii sai. La randul sau, secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a anuntat marti ca American International Group va trebui sa returneze primele "scandaloase" pe care le-a oferit directorilor sai.

In preajma alegerilor prezidentiale din noiembrie 2008, The Center for Responsive Politics (CRP), un grup din Washington DC care monitorizeaza banii vehiculati in politica americana si efectele pe care finantele le au asupra campaniei electorale, a anuntat ca principalii donatori pentru campania democratului Barack Obama au fost: University of California (909.283 de dolari), Goldman Sachs (874.207 de dolari), Harvard University (717.230 de dolari), Microsoft Corp (714.108 de dolari) si Google Inc (701.099 de dolari).