Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a finalizat documentatia de infiintare a Societatii de Investitii Financiare, care va administra cele 356 de pachete minoritare de actiuni pe care institutia le are in portofoliu, se arata intr-un comunicat al AVAS. Totodata, AVAS a transmis aceste documente spre a fi analizate de catre CNVM, Depozitarul Central, BVB si Fondul Proprietatea.

"In spiritul transparentei, deschiderii spre dialog si bunei colaborari pe care Autoritatea a avut-o intotdeauna cu celelalte institutii ale statului sau companii private, AVAS a transmis, spre analiza, in cursul acestei zile, intreaga documentatie catre cele cinci Societati de Investitii Financiare, Bursei Romane de Marfuri, Bursei Romane de Valori, Fondului Proprietatea, Asociatiei Brokerilor, Comisiei Nationale a Valorilor Imobiliare, Depozitarului Central", se arata in comunicat.

Mircea Ursache, presedintele AVAS, este de parere ca "statul economiseste foarte mult infiintand acest SIF. Toate cheltuielile materiale pe care le presupunea valorificarea individuala a pachetelor de actiuni dispar, la fel si cheltuielile cu participarea reprezentantilor in AGA si chiar in CA, acolo unde aveam reprezentanti. Apare costul cu un administrator”.