Working Families Party (WFP)din Connecticut organizeaza in acest sfarsit de saptamana un tur cu autobuzul la sediul societatii de asigurare AIG, precum si la locuintele directorilor companiei americane, informeaza New York Magazine. AIG a fost criticata de politicieni si simpli americani dupa ce s-a aflat ca a oferit directorilor sai executivi bonusuri in valoare de 218 milioane de dolari, dupa ce a primit fonduri publice de 170 de miliarde pentru a nu falimenta.

WFP a anuntat ca autubuzul va opri in Wilton (Connecticut) unde se afla birourile AIG, precum si la locuintele unora dintre sefii companiei.

"Vom fi pasnici si vom respecta legea in tot ceea ce facem", a declarat Jon Green, care este directorul filialei din Connecticut a formatiunii politice.

"Stiu ca exista multa manie si furie in legatura cu ceea ce s-a intamplat. Nu vrem sa atatam acest lucru in mod inutil, dar vrem sa le oferim posibilitatea celor din Bridgeport, Hartford si din alte parti din Connecticut, care isi pierd casele, locurile de munca si asigurarile medicale, sa vada ce fel de standarde de viata pot oferi miliardele de dolari din creditele-problema".

AIG, criticata pentru bonusurile acordate

Compania AIG a fost criticata ca a platit directorilor sai bonusuri in valoare de 218 milioane de dolari, dupa ce a primit de la autoritatile federale ajutoare de peste 170 de miliarde de dolari.

Un articol prezentat de International Herald Tribune in aceasta saptamana sustinea ca mai multi directori ai AIG au fost amenintati cu moartea si si-au angajat garzi de corp. Firme private de securitate stationeaza in fata caselor lor. Angajatii companiei au fost sfatuiti sa nu afiseze in public legitimatii ale companiei, sa renunte la orice pungi sau alte obiecte care au sigla AIG si sa evite sa iasa din sediile firmei daca observa demonstratii de strada.