CFR Calatori a inregistrat in ianuarie 2009 o scadere a fluxului de calatori cu pana la 8%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, motiv pentru care au fost anulate temporar 200 de trenuri, a declarat pentru NewsIn directorul de marketing al companiei, Adrian Vlaicu.

"Avem probleme cu adaptarea la trafic, iar acest lucru s-a constatat in urma unor statistici din luna ianuarie, cand am observat ca fluxul de calatori a scazut cu pana la 8% fata de aceeasi luna a anului trecut. Ca urmare, am facut o analiza si, in februarie, am recurs la anularea temporara cu aproximativ 5% a unor trenuri", a declarat Adrian Vlaicu.

Potrivit sursei citate, este necesara mentinerea unui grad minim de eficienta a serviciului. Acesta a subliniat faptul ca foarte multi calatori sunt descoperiti fara bilet.

"Nu intentionam sa majoram tarifele biletelor la CFR Calatori, deoarece in conditiile in care s-ar produce o astfel de majorare pe segmentul de calatori ar insemna practic o sinucidere. In conditiile crizei nu intentionam sa facem nici o astfel de majorare", spunea, in ianuarie, subsecretarul de stat in MTI, Constantin Axinia.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a anuntat vineri sindicatele ca va reduce numarul personalului la CFR Calatori si filialele ei cu 2.545. Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial (FNFMC) a anuntat ca se opune categoric disponibilizarilor de personal si va uza de toate formele legale de protest pentru a mentine locurile de munca.