Sindicalistii de la CFR se intalnesc, luni, cu Radu Berceanu, dupa ce Ministerul Transporturilor a anuntat, saptamana trecuta, ca intentioneaza sa reduca cu 12.139 numarul salariatilor din sistemul feroviar.

Ministerul a inaintat, vineri, organizatiilor sindicale, programul de restructurare a sistemului feroviar, ce prevede concedierea a 5.949 de angajati de la CFR Marfa, 2.545 angajati ai CFR Calatori si 3.536 de salariati ai CFR SA. Totodata, vor fi disponibilizati 109 de salariati de la Societatea de Administrare Active Feroviare, Societatea Feroviara de Turism, Autoritatea Feroviara Romana si Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara.

  • Fara forme de protectie sociala pentru angajatii disponibilizati

Reducerea de personal ar urma sa se faca prin desfiintarea unor subunitati si rastrangeri de activitate. Reprezentantii Federatiei Nationale Feroviare Miscare Comercial arata ca in programul de restructurare nu se prevede nicio forma de protectie sociala pentru personalul disponibilizat.

"Un salariat disponibilizat in aceasta perioada deosebit de dificila este un om sacrificat fara nicio perspectiva. Mai mult, programul va afecta si anumite comunitati locale si agenti economici prin inchiderea unor sectii de circulatie si prin anularea unui numar mare de trenuri", se arata in comunicatul asociatiei sindicale.

Contactati, saptamana trecuta, de HotNews.ro, reprezentantii Ministerului Transporturilor nu au putut da detalii in legatura cu programul de restructurare a sistemului feroviar, precizand doar ca ministrul Radu Berceanu se va intalni luni cu sindicalistii.