Baneasca Shopping City, magazinul IKEA, francizele KFC si Pizza Hut, hotelul Howard Johnson - acestea sint doar citeva dintre afacerile controlate in Romania de Puiu Popoviciu, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri autohtoni. Retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, discretul miliardar - ginerele fostului demnitar comunist Ion Dinca - a dat pina acum senzatia ca este intangibil, in ciuda suspiciunilor presei legate de modul in care si-a construit imperiul de afaceri.

Discretia lui Puiu Popoviciu este demonstrata de absenta sa din presa, fotografiile omului fiind extrem de rare.

Apropiat de Adriean Videanu, partener de afaceri cu Nicolae Badea (presedinte Dinamo, si el ginere al lui Ion Dinca), cu Radu Dimofte si Sorin Creteanu, Puiu Popoviciu a intrat in atentia presei odata cu aparitia proiectului Baneasa.

Miza? Una uriasa: un teren de peste 220 de hectare detinut de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV). Aici s-a construit, pina la urma, imperiul lui Popoviciu. Coincidenta: omul de afaceri este fiul lui Bogdan Popoviciu, fost profesor chiar la USAMV.

Despre Puiu Popoviciu si influenta sa in lumea politica si de afaceri a Capitalei, Evenimentul Zilei a scris ca s-ar datora, in mare parte, casatoriei cu Doina Nadia, fiica lui Ion Dinca si presupus ofiter in serviciile secrete. (articolul din EvZ)

Pina la urma, chiar afacerea Baneasa este cea care l-a adus pe Popoviciu in fata procurorilor. DNA a anuntat retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.

Alaturi de Popoviciu, in acelasi dosar au mai fost retinuti:

- ALECU IOAN NICULAE, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata;

- SERBAN ILIE CORNEL, directorul DGIPI, acuzat de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase;

- PITCOVICI PETRU, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul M.A.I., in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului.

Multumiri Octavian Andronic pentru fotografie