Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) se va intalni luni cu reprezentantii Alenia Aeronautics pentru deschiderea ofertei depuse de compania italiana in cadrul procesului de privatizare a Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al institutiei. Totodata, AVAS si-a dat acordul pentru ca Alenia Aeronautics sa viziteze camera de date a Avioane Craiova pentru a completa propria analiza asupra societatii.

Procesul de privatizare al societatii craiovene a fost reluat in luna octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS. Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009.

Pana la data limita s-a depus o singura oferta de cumparare din partea firmei Alenia Aeronautica din Italia. Pana in prezent, Comisia de negociere a analizat documentele de participare depuse de compania italiana. Termenul limita de valabilitate a ofertei este 17 aprilie 2009.