Comisia de negociere a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a deschis luni oferta tehnica si financiara facuta de compania italiana Alenia Aeronautics pentru preluarea Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al autoritatii. In perioada urmatoare, AVAS va analiza aceasta oferta si, conform metodei de privatizare pe baza de „oferte finale, imbunatatite si irevocabile”, va solicita companiei italiene imbunatatirea ofertei in cadrul viitoarelor sedinte de negociere.

Procesul de privatizare al societatii Avioane Craiova a fost reluat in octombrie 2008 prin publicarea anuntului de vanzare a pachetului de actiuni detinut de AVAS. Au fost cumparate patru dosare de prezentare, iar dupa mai multe prelungiri succesive, termenul limita de depunere a ofertelor a fost 30 ianuarie 2009. Pana la data limita s-a depus o singura oferta de cumparare din partea firmei Alenia Aeronautics din Italia. Termenul limita de valabilitate a ofertei este 17 aprilie 2009.

In luna februarie a acestui an, conducerea fabricii de avioane de la Craiova a cerut Autoritatii de Valorificare a Activelor Statului un ajutor de salvare de 14 milioane de lei, pentru a evita falimentul societatii.