Producatorul european de avioane Airbus a recunoscut ca si-a spionat personalul in incercarea de a descoperi eventuale acte de coruptie, informeaza BBC News. Potrivit companiei aerospatiale europene EADS, Airbus a ordonat in acest sens controale asupra tuturor angajatilor din Germania, in perioada 2005 - 2007.

In cadrul acestei investigatii interne, pentru demascarea unor posibile fapte de coruptie, s-au facut verificari ale cecurilor pentru a se stabili daca cifrele din conturile bancare ale angajatilor se potrivesc cu cele ale furnizorilor, insa nicio infractiune nu a fost descoperita, a mai precizat joi EADS.

Controalele de la Airbus au fost comandate de fosta conducere a filialei germane si au fost descoperite dupa ce actualul management a demarat un audit intern. "O astfel de examinare a datelor a fost vazuta ca un lucru total permis in acel moment," a declarat EADS. Cu toate acestea, concernul a adaugat ca acest lucru nu se va mai intampla, iar personalul a fost imediat informat asupra acestei chestiuni.

Este cel de-al doilea caz de profil inalt din acest an, in Germania, in care o companie admite ca a spionat datele personale ale angajatilor. Luni, directorul companiei feroviare germane Deutsche Bahn, Hartmut Mehdorn, a anuntat ca si-a depus demisia dupa ce a fost acuzat ca a folosit abuziv datele personale ale 173.000 de angajati si ale 80.000 de furnizori externi, intr-o campanie de eliminare a coruptiei interne.