Dezbateri la Finante: Sindicatele propun eliminarea drepturilor de autor, patronatele - impozitare in functie de cifra de afaceri

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 6 aprilie 2009, 14:57 Economie | Companii


Eliminarea remunerarii sub forma drepturilor de autor a fost una din propunerile formulate de Cartel Alfa in cadrul intalinirii dintre Ministerul de Finante, sindicate si patronate, referitoare la celebra deja Ordonanta de Urgenta pentru rectificarea bugetara. Pe controversatul subiect legat de impozitul forfetar, a fost propusa impozitarea in functie de cifra de afaceri a firmelor. Un alt subiect a fost obligarea producatorilor si distribuitorilor de gaze naturale de a contribui la constituirea Fondului Social.

Propunerile au venit de la confederatiile sindicale si patronale, in vederea modificarii variantei initiale a Ordonantei de Urgenta privind rectificarea bugetara, care a inflamat deja mediul de afaceri si opinia publica.

"S-a retinut propunerea de modificare a Codului Fiscal astfel incat angajatul sa nu mai fie platit cu drepturi de autor", a declarat pentru HotNews.ro, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa. Acesta afirma ca propunerea este sustinuta de reprezentantii Ministerului Finantelor, secretarii de stat Gratiela Iordache si Gheorghe Gherghina.

Faptul ca Ministerul Finantelor este dispus sa analizeze eliminarea remunerarii drepturilor de autor a fost confirmat si de secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Constantin Pirvan. "Probabil ca cei care sunt platiti acum cu drepturi de autor vor trebui sa devina persoane fizice autorizate", a declarat pentru HotNews.ro, Constantin Pirvan.

In ceea ce priveste taxarea intreprinderilor mici si mijlocii, Ministerul Finantelor va analiza posibilitatea aplicarii impozitului forfetar in functie de cifra de afaceri.

"De exemplu, va fi stabilit un cuantum de 500 de euro pentru a cifra de afaceri de pana la 15.000 de euro. Cei care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 15.000 si 30.000 de euro ar putea plati 1.000 de euro anual, iar pentru o cifra de afaceri intre 30.000 si 100.000 euro, impozitul ar putea fi 1.500 de euro. Pentru o cifra de afaceri cuprinsa intre 1 milion si 30 de milioane de euro, impozitul ar putea fi de 10.000 de euro la stat, iar pentru 30 milioane euro, plata s-ar ridica la 15.000 euro", a spus pentru HotNews.ro Vasile Zaborila, secretar confederal al BNS.

Zaborila sustine ca impozitul va fi aplicat tuturor firmelor, indiferent daca au pierderi sau nu.

In urma rectificarii, producatorii si distribuitorii de gaze naturale ar putea fi obligati sa contribuie la constituirea Fondului Social. In textul initial al ordonantei, se prevede ca acestia sa contribuie benevol. Sumele cu care vor sponsoriza si vor contribui la Fondul social producatorii interni si distribuitorii de gaze naturale sunt, de regula, sume obtinute din majorarea de pret la gazele naturale in cursul anului 2009.

Luni nu s-a ajuns la nici o concluzie privind forma finala a Ordonantei. Discutiile vor continua


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5394 vizualizari

 • +13 (13 voturi)    
  veniti-va-n fire (Luni, 6 aprilie 2009, 15:05)

  buhu [anonim]

  voi sinteti normali, mai?! Pai daca pe mine, criza m-a aruncat pe pierdere, cum sa ma impozitati macar si cu un leu obligatoriu?! Cum isi permite sa isi dea cu parerea asupra afacerii mele un sindicalist care nu vrea altceva decit sa isi pastreze privilegiile?!
  • +11 (11 voturi)    
   va si amar (Luni, 6 aprilie 2009, 15:16)

   asd [anonim] i-a raspuns lui buhu

   Nu mai poti deschide nici o afacere. Pana sa te pui pe picioare te omoara astia. Jupuim tot fara fara sa mai gandim!!!!!
  • +5 (5 voturi)    
   nu ai inteles (Luni, 6 aprilie 2009, 16:28)

   mari [anonim] i-a raspuns lui buhu

   asta este masura luata in anul de criza 2009 pentru relaxarea fiscala si incurajarea micilor intreprinzatori, nu ?!?
   codul fiscal poate fi modificat doar cu cel putin 6 luni inainte, asa zice legea.
   • +1 (1 vot)    
    Care lege ? (Marţi, 7 aprilie 2009, 19:30)

    eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui mari

    Ei nu respecta nici o lege .

    Toate firmele care platesc 3% impozit pe venit ar trebui sa nu se incadreze in aceasta masura de impunere a unui impozit forfetar .
  • +1 (3 voturi)    
   nu imi vine sa cred (Luni, 6 aprilie 2009, 17:33)

   remi [utilizator] i-a raspuns lui buhu

   Impozit de 30% anual? Parca ar trai pe alta planeta? Astia isi imagineaza ca toata lumea lucreaza cu 300% adaos.
  • +1 (1 vot)    
   vai de pogea lor (Marţi, 7 aprilie 2009, 14:34)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui buhu

   Fiindca are pogea mica, maria-sa Boc se ia la tranta cu IMM-urile si pune in aceeasi oala cazinourile si IMM-urile prestatoare de servicii.
   Vai de pogea lor, ii duce capu' la prostii in loc sa munceasca.
 • -1 (1 vot)    
  ok... (Luni, 6 aprilie 2009, 15:08)

  liviu_ [utilizator]

  si pentru un scriitor, un inventator etc... ce fac???
  cum va fi acesta platit?
  • +5 (5 voturi)    
   catre liviu (Luni, 6 aprilie 2009, 15:17)

   bigradu [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Orice scriitor, inventator, creator in general ar trebui sa fie platit la fel ca inainte. Problema este cea a impozitarii: adica la fel ca ceilalalti contribuabili. Sa plateasca in impozit pe venit de 16%, sa plateasca asiguarari medicale, pensie, somaj, etc. la fel ca ceilalti contribuabili. Daca nu veti constata abuzuri. Ca exemplu, uitati-va la soatia dlui Boureanu care primeste doi lei ca salariu si restul sunt drepturi de autor. Sau ca multi alti fotbalisti (aminiti-va de contractul lui Hagi la Steaua: EUR 50.000 salariu si EUR 350.000 ca drepturi de imagine).
   • +2 (2 voturi)    
    autori si inventatori la pensie si somaj (Luni, 6 aprilie 2009, 15:49)

    fefe [anonim] i-a raspuns lui bigradu

    Dragilor ne meritam soarta. Daca suntem in stare sa gandim ca un creator este un fel de muncitor la saiba care la varsta x iese la pensie sau, vezi doamne ia si somaj, atunci romanii merita sa traiasca asa cum traiesc acum si-si merita guvernantii.

    A crea o opera sau a inventa nu are treaba cu muncitul 8 ore, cu concediul platit, somajul si pensia si in consecinta nici cu contributiile aferente.

    Dar vorba aia dupa 45 de ani de comunism in care intelectualul era si el tot un fel de proletar nimeni nu mai e in stare sa vada diferenta.

    Daca se mai fac si abuzuri in domeniu, statul, ca tot plateste cu salarii grase (sa nu ma contraziceti ca in finante toti au salarii mari) functionarii respectivi, nu are decat sa controleze si sanctioneze abuzurile. Dar de aici si la a descuraja creatia intelectuala ca asa vrea nu stiu ce sindicalist si vocea populimii e cam mult.

    Romani, (care ganditi) va ordon treceti Atlanticul (spre Canada SUA si alte state unde a face creatie intelectuala nu e considerat o frauda)
    • 0 (0 voturi)    
     bati campii... (Miercuri, 8 aprilie 2009, 10:02)

     luci [anonim] i-a raspuns lui fefe

     amice..
     daca este cum spui tu, suntem o tara de inventatori, de creatori, de nu mai stiu ce...
     cand vine vb de pensii, toata lumea trage pe guvern, si lucrul asta o sa se intample si dupa ce vor intra in circuit pensiile private, o alta mare magarie, care nu au randament nici cat dobanda la o banca, care sunt obligate sa-si plaseze banii in titluri de stat, adica tot statul plateste aproape tot randamentul...
     apropo, care sunt marile creatii facute de romani, care merita drepturi de autori?
     si ma refer la notari, ziaristi, ingineri, si toti cei enumerati de sindicate...
     este o masura binevenita, inclusiv cea cu impozitarea, mai ales a firmelor mici si obscure, prestatoare de servicii, care merg numai pe pierderi, dar care patroni nu-si pot justifica bunurile dobandite...
     evaziunea fiscala, la noi este in floare, in america inseamna puscarie curata, aici trebuie iar "umblat"...
     nu poti justifica bunurile cu veniturile declarate, atunci ori esti evazionist ori accepti de bunavoie sa fie confiscate...
     asa sa dea dumnezeu..., poate scapam de toti smecherasii, aparatori ai democratiei visate de ei...
  • +1 (1 vot)    
   ok si nu prea (Luni, 6 aprilie 2009, 15:21)

   Stefan [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   .. prin redeventa (si numai pentru "creatori) - artisti, ziaristi, scriitori, invetatori pentru inventiile brevetate - nu si pentru consultanta, management, proiectare, expertizare. In esenta numai pentru ce este publicat, difuzat sau inclus ca patent intr-un produs.
   Delimitarea activitatilor care pot fi incluse in "drepturile de autor" vor trebui strict delimitate.
   Un administrator cu contract este pana la urma o persoana fizica si nu un autor.
 • +8 (8 voturi)    
  impozitul forfetar (Luni, 6 aprilie 2009, 15:12)

  owl [anonim]

  Exista un impozit legat de cifra de afaceri : TVA-ul. (stiu ce insemna).
  Nu inteleg, de asemeni, plajele pe care le propune (impozitul in scara) : pentru un ban, pierd inca 500 euro.
  Mai e cineva din guvern care e in stare sa gandeasca?
  • 0 (0 voturi)    
   TVA-ul (Miercuri, 8 aprilie 2009, 10:04)

   luci [anonim] i-a raspuns lui owl

   nu este un impozit platit de tine, tu il colectezi, platitorul final este beneficiarul serviciului prestat...
   cand prestezi un serviciu, spui manopera + TVA...
 • 0 (0 voturi)    
  VARZA (Luni, 6 aprilie 2009, 15:12)

  mircea udrescu [anonim]

  Ideea ramine una buniciCA INSA va trebui redus personalul ANAF cel care acum urmareste sa scoata impozit pe profit reducind din cheltuielile curente.In aceiaasi masura va trebui umblat si la Garda Financiara,cu aceleasi reduceri.Insa vor apare tot felul de anomalii care in timp vor dovedi inutilitatea cotei de impozit pe profit=forfetar=.In economie toate se taxeaza daca nu ai un principiu clar al finantelor publice.O sa se vada in timp ca acest imp. forefetar va conduce la reducerea altor impozite,in final statu nu va avea mai multi bani.Singura masura dea avea mai multi bani la buget salarizare uniforma in tot sistemul insa nu mai mare (salarizarea)decit cea din mediul privat.
  NUMAI ASA SE POATE MENTINE ECHILIBRUL>
 • 0 (0 voturi)    
  E ilegal ! (Luni, 6 aprilie 2009, 15:20)

  George Pictorul [anonim]

  Legea drepturile de autor obliga ca pentru audcerea la cunostinta a unei Opere / creatii artistice (fotografie, traducere, roman, pictura) trebuie incheiat un contract si platite drepturi de autor !!
  • +1 (1 vot)    
   drepturi (Luni, 6 aprilie 2009, 15:33)

   unu [anonim] i-a raspuns lui George Pictorul

   Nu ati inteles. Este vorba de angajati. Sunt in companii de stat in special o sumedenie de "autori" care schimba un capac la un rezervor cu un altul, face brevet ca rezervorul respectiv nu a mai avut asa capac, face un calcul ,cu ajutorul sefilor care si ei sunt trecuti pe brevet chiar daca nu au pus un surub, cum ca aceasta "inventie" a adus mari imbunatatiri si incaseaza procente uriase din beneficiul companiei respective. Despre asta este vorba nu de scriitori, actori etc
 • -7 (7 voturi)    
  tva (Luni, 6 aprilie 2009, 15:22)

  eugeniu [anonim]

  de ce nu se intreaba cati angajati ai cate masini ai pe firma ca o sa vedeti ca 90% din firme au 1 angajat si 2-3 masini
  ps in nord (Danemarca) bancheta din spate este scoasa ca sa nu se folosesasca mansina pt a transporta decat marfa sau soferul
  si au avantaje de cca 40% sa ia o masina daca o vinde da bani la stat
  avem atatia functinari care stau degeaba pot verifica tot
  impozitul pe cifra de afaceri e ok si-a facut firma trebuie sa cotizeze la stat
  • 0 (0 voturi)    
   hai nu mai spune (Luni, 6 aprilie 2009, 15:33)

   r123 [utilizator] i-a raspuns lui eugeniu

   Cine a zis ca o firma nu cotizeaza la stat ? Daca firma merge in pierdere sau nu are profit asa mare sau e la inceput, de ce sa cotizeze mai mult decat castiga ?

   Daca iti place sa gandesti asa, ce ar fi ca tu din salarul tau, pe langa impozit, sa cotizezi la stat cu sa zicem inca 1500 euro pe an. Ti-ar placea, nu ?
  • +5 (5 voturi)    
   re:eugeniu (Luni, 6 aprilie 2009, 15:34)

   bu-hu [anonim] i-a raspuns lui eugeniu

   eugeniule, scumpule, oricum firmele cotizeaza in d r aci la stat ca sa ai tu leafa, bugetar mic. Toti astia care ne zbatem aici cotizam ca fraierii la stat. Uite, eu am doi angajati si o singura masina buna la toate, dupa cinci ani de functionare. Nu mai vorbi si tu in baza a ce iti mint pe televizor, mai intreaba inainte sa scrii prostii pe forum.
 • +5 (5 voturi)    
  de la capat (Luni, 6 aprilie 2009, 15:31)

  roman [anonim]

  De la capat, nu se lasa !
  "De exemplu, va fi stabilit un cuantum de 500 de euro pentru a cifra de afaceri de pana la 25.000-35.000 de euro. PLafonul exact urmeaza sa fie analizat.

  Adica daca ai firma mica sau esti la inceput pariez ca te imprumuti sa-ti platesti impozitele.
  Asta e gandire de miliardar care nu stie valoarea la 1000 EUR. La ei e maruntis de buzunar !
  Asistam la bataia de joc a miliardarilor la adresa oamenilor si a maimutelor la adresa omenirii.
 • 0 (0 voturi)    
  paradisul fiscal (Luni, 6 aprilie 2009, 15:34)

  ginel [anonim]

  Uite asa ajunge pravalierul mic si prapadit sa se mute in paradisul fiscal care a devenit Bulgaria.
  Cum sa impozitezi pe cineva care iese in pierdere?
  Deci nu ajunge ca daca ies pe profit intr-un trimestru platesc 16% si cand ies pe pierdere intr-un trimestru iau ciuciu de la stat, da' acum trebuie sa platesc si cand sunt pe pierdere.
  Cate dari si biruri se pot pune pana cand .ro sa devina goala?
 • +2 (2 voturi)    
  Incompetenta (Luni, 6 aprilie 2009, 15:53)

  Eu [anonim]

  Eu ca mic investitor, am facut credit la banca sa-mi incep afacerea. Evident ca momentan sunt pe pierdere, dar platesc taxe catre stat sub forma de impozite si taxe aferente salariilor angajatilor mei, precum si TVA. Pai daca ma obliga sa platesc impozit pe profitul pe care nu-l obtin, tot ce imi ramane de facut este sa concediez salariatii si sa inchid afacerea, iar ca mine sunt multi investitori. Si uite asa iesim din criza... cu tot mai multi someri, prin bunavointa STATULUI ROMAN, care trage spuza pe turta mafiotilor si da in cap oamenilor cinstiti, care incearca sa faca ceva ...
 • +2 (2 voturi)    
  .ro (Luni, 6 aprilie 2009, 15:58)

  tudor [anonim]

  ...ca .ro sa devina goala propun in impozit pe orice domeniu .ro ....
  :)
  ce spuneti?
  • 0 (0 voturi)    
   .ro (Luni, 6 aprilie 2009, 17:37)

   remi [utilizator] i-a raspuns lui tudor

   nu le da idei...
 • +3 (3 voturi)    
  Multumim din inima partidului,.... (Luni, 6 aprilie 2009, 16:05)

  Zsolt Bodola [utilizator]

  ....a dica FSN-ului renascut din cenusa. Daca trec aberatiile acestea de parlament eu inchid firma. Nu am de unde sa mai scot banii astia.
  • +1 (1 vot)    
   ce parlament.... (Luni, 6 aprilie 2009, 16:17)

   Lucian [anonim] i-a raspuns lui Zsolt Bodola

   ca vor ordonanta....iti spun astazi cat trebuia sa platesti ieri. asta e mediul de afaceri pe care il patroneaza statul roman.
 • +5 (5 voturi)    
  M-am SATURAT!!! (Luni, 6 aprilie 2009, 16:13)

  Lucian [anonim]

  daca vom sta si doar ne vom parlamenta pe la colturi, ne meritam soarta. cei care sunt de acord cu aceasta stupizenie din partea guvernului, sunt sigur ca in viata lor nu au incercat sa faca ceva de la zero, sa nu mai stea la mila ajutoarelor sau a altora. este o actiune bolnava pentru o tara bolnava si incopetenta. evaziunea fiscala, furtul de la stat il poti eradica prin alte metode, nu sa-i ingropi pe cei care intradevar incearca sa faca ceva. dar in acest caz ar pica capete luminate si sus puse, si asta nu se poate, nu-i asa???!!!!
 • 0 (2 voturi)    
  Noul PSD (Luni, 6 aprilie 2009, 16:35)

  Unul [anonim]

  In sfarsit am inteles clar ce partid este acest PDL. Pana acum speram ca totusi este un pic mai de dreapa. Dar cred ca este NOUL PSD. Este exact ce a fost candva. Sper ca oamenii care mai au un pic de minte, la urmatoarele alegeri sa ii aruncie acolo unde le este locul, la cosul de gunoi.
 • +3 (3 voturi)    
  exista ceva (Luni, 6 aprilie 2009, 16:39)

  johngood [utilizator]

  ce ii poate aduce la realitate.

  o "mica" greva fiscala de 3 luni ar fi una din cele mai dure forme de protest.
  • 0 (0 voturi)    
   ma bag (Luni, 6 aprilie 2009, 16:50)

   ginel [anonim] i-a raspuns lui johngood

   Eu nu-s afectat de decizia asta, da' ma bag chiar daca trebuie sa platesc penalizari mai tarziu.
   Decizia asta omoara notiunea insasi de initiativa privata. In loc sa micsoreze taxele si sa spuna ca pana la profitul de 10000E/an nu platesti impozit ei nu mai stiu cum sa ii jupoaie fix pe aia mici, care reprezinta motorul economiei.
   Pun pariu ca banii astia se duc la Ford si la Renault.
  • 0 (0 voturi)    
   garda (Luni, 6 aprilie 2009, 17:41)

   remi [utilizator] i-a raspuns lui johngood

   Si vine garda si iti da niste amenzi.... iti blocheaza conturile, poate si un control de fond si cand tragi linie ajungi la concluzia ca mai bine plateai initial.
  • 0 (0 voturi)    
   majorari de intarziere (Marţi, 7 aprilie 2009, 10:57)

   remi [utilizator] i-a raspuns lui johngood

   http://www.contzilla.ro/2009/04/codul-de-procedura-fiscala-majorari-de-intarziere/
  • +1 (1 vot)    
   nu e nevoie (Marţi, 7 aprilie 2009, 12:34)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui johngood

   ... cand se vor inchide 60% dintre "microintreprinderi" si se vor inscrie 800000 de oameni la somaj o sa fie exact "greva fiscala".
 • +1 (1 vot)    
  Exista o cale de atac: Petitia (Luni, 6 aprilie 2009, 16:58)

  maximlemetru [anonim]

  Semnati si, daca ne stringem citeva mii (zeci de mii), poate ii dam jos!

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html

  Acum, poate, ii privim cu alti ochi pe liberali, nu? Dar, deh, mintea romanului cea de pe urma nu mai foloseste la nimic. Au 70% in Parlament, nu-i mai poate opri nimeni!
 • +1 (1 vot)    
  Mult de la cei multi, putin de la smecheri (Luni, 6 aprilie 2009, 17:27)

  mark [anonim]

  Ce e de inteles:
  1. Cel care are o cifra de afaceri de 15000 euro, plateste "fofetar" 6.6 % din cifra de afaceri.
  2. Cei care au cifra de afaceri de 30 mil euro, platesc "forfetar" 0.05 % din cifra de afaceri.

  Adica cei multi platesc de 132 de ori mai mult decit smecherii. Asta numai Pogea putea sa propuna, cred ca are metal topit in creier.
  El s-a gindit ca elevul de clasa a 4-a: daca avem 300.000 de firme si trebuie sa luam de la ele ( in plus fata de taxe pe salarii, CAS etc.) 300 mil euro, cat trebuie sa luam de la fiecare?

  Incredibil, Romania te iubesc!
 • 0 (0 voturi)    
  cine pierde?! (Luni, 6 aprilie 2009, 17:50)

  Oarecare [anonim]

  Pentru cifra de afaceri pana in 1500 de euro te obliga sa platesti 500 de euro ... sa zicem ca daca castigi 500 de euro tu trebuie sa ii dai pe toti la stat ... ceea ce inseamna ca daca esti mic si cu gura mare mai bine pleci decat sa stai aici
  pe cand
  daca ai cifra de afaceri de cel putin 1 milion de euro, adica ai bani, ai cu ce, platesti 10000 ... adica maxim 1% din venituri.

  Cam disproportionata taxa asta, si ma face curios sa intreb unde poate fi contestata? Pentru ca ori e facuta ca firmele mari sa ia angajati din cei care si-au facut firme mici, ori e facuta ca firmele mari, clientelare sa nu aiba concurenta la licitatii pana in 2012, cand fondurile de la UE se epuizeaza, si dupa aia pot veni fraierii sa-si faca firmulite.

  Oricum, cu greu cred ca un finantist poate fi atat de tampit incat sa scoata pe margine zeci de mii de oameni
  • 0 (0 voturi)    
   nu e tampit (Marţi, 7 aprilie 2009, 12:46)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui Oarecare

   Inca e criza de forta de munca exact pe domeniile unde sunt multe microintreprinderi: IT si servicii.
 • 0 (0 voturi)    
  reluam (Luni, 6 aprilie 2009, 19:04)

  buhu [anonim]

  Imi e clar ca ne vor incalta cu taxa asta, iar reprezentantul patronatelor e pe felie cu ei (probabil e vreunul de-aia care a plecat dintr-o uzina comunista cu tot cu active "casate" si cu 20 de angajati, dupa revolutie, asa ca nu stie cum e sa pornesti cu o Dacie si cu firma in apartamentul parintilor). Dupa ce o vor promulga, Boc va zice: " ce comentati atita, ca ne-am consultat cu PARTENERII SOCIALI, asa am mosit OG-ul asta!" Problema e ca impozitarea PIERDERII mi se pare ceva impotriva firii; e oare vreun avocat care citeste si care ne poate lamuri? Unde si cum se poate contesta idiotenia asta? In baza constitutiei, in baza dreptului european? Va rugam, ne ajuta cineva?
 • 0 (0 voturi)    
  frumoasa tara (Luni, 6 aprilie 2009, 19:26)

  broter [anonim]

  ...pacat ca e locuita. In alte parti e CRIZA. La noi sunt crizati....Au cotizat cu ...ffffff multi euro sa ajunga in parlament, guvern etrc. Tre sa ii scoata cumva.. Doare undeva ca nu ebine...
  Am inchis si firma si tot...Am socotit. Io un parlit de firma ff mica am platit de 5 ani luna de luna 3 salarii de profi tampiti (adeca aia care isi iubesc si isi fac meseria pe bani putini, nu jigodiile cu salarii mari si spagi si vile si masini de bugetari....) si 3 pensii medii... sau cateva zeci der agricultori - din pacate niciuna de magistrat ...o pensie=profitul meu pe 5 ani)
  de ce sa le platesc|?
  stiu oameni care muncesc din greu
  ii iubesc
  stiu dascali , doctori si culmea, chiar si politisti care sunt super oameni super Romani
  ii iubesc si ii respect
  dar spun una
  indiferent care vor fi consecintele nu accept sa fiu furat si luat drept prost...
  Toate bune mandra natie romana
 • +2 (2 voturi)    
  impo minim obligatoriu (Luni, 6 aprilie 2009, 23:02)

  anonim [anonim]

  e o bataie de joc la adresa micilor intreprinzatori, acest guvern ar trebiu sa se gandeasca ca aceste firme mici se intretin singure fara un ajutor din partea statului, ca e munca noastra ,si criza n-am produs-o noi, dar ei ne lovesc in cap de cate ori au ocazia , oricati bani le-am da tot nu ajung sa tina atitia la taiat de surcele pe bani multi .
 • 0 (0 voturi)    
  Impozitul de KK si drepturi de autor (Marţi, 7 aprilie 2009, 0:44)

  parashoot [anonim]

  De ce nu reduc salariile demnitarilor, magistratilor, ca oricum nu-si fac treaba si de ce nu reduc si pensiile securistilor si a cadrelor militare care au dormit o viata in birouri?!
 • +1 (1 vot)    
  Grupul de initiativa impotriva impozitului (Marţi, 7 aprilie 2009, 2:17)

  anti impozit [anonim]

  Cine vrea sa lupte impotriva aberatiei economice ce urmeaza a fi legiferata, avem grupul de initiativa:
  http://groups.yahoo.com/group/anti_impozit_forfetar/
  Sustineti petitia online http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html
  Nu va bazati pe PFA-uri si pe suspendarea firmelor. Se poate "rezolva din condei" foarte usor ordonanta. Aceasta masura este abuziva si cretina insa nu veti face nimic stand si lamentandu-va. Trebuie sa actionam.
 • 0 (0 voturi)    
  O noua taxa (Marţi, 7 aprilie 2009, 2:29)

  Mihai Baron [anonim]

  Sitn un om de afaceri din Canada, cetatean roman . Am investit timp de 2 ani intr-o companie si acum, in al treilea an aveam sanse sa o o balansez si paote poate , sa fac is un profit , astfel sa pot recupera cei peste 100,000 d e euro investiti.

  Aceasta ordonanta este o mare greseala fiscala, care va aduce exact contrariul beneficiilor pe care le asteapta guvernul.

  Este cu adevarat dovada unei crase incompetente si va aduce valuri mari atit de proteste, cit si tulburari sociale.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu este posibil. (Marţi, 7 aprilie 2009, 2:51)

  peerLAN [utilizator]

  Cum poti sa faci o firma, cand astia te jupoaie anual, inainte sa apuci sa angajezi oameni care sa produca un produs IT si sa incepi sa-l vinzi. Niste hiene!
 • 0 (0 voturi)    
  200 (Marţi, 7 aprilie 2009, 7:43)

  arici [anonim]

  200 de semnaturi http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html??? atiti sunteti nemultumiti?halal comentatori, treci si semneaza
 • -1 (1 vot)    
  Nu cred ca va trece (Marţi, 7 aprilie 2009, 7:49)

  Eu [anonim]

  Cel putin nu in forma actuala. Pe de-o parte. Pe de alta parte, astia de va dati patroni chinuiti de firme mici, stiti si voi ca mai ales firmele mici fenteaza taxe si impozite in orice fel pot, uneori la limita legii dar de cele mai multe ori usurel in afara legii (atat cat sa scapi cu amenda si fara dosar penal daca te prinde). Exista o gramdada de firme de pe care patronul/patronii traiesc bine mersi fara dureri de cap, si inca bine, da' care sucesc contabilitatea in asa fel incat sa iasa in pierdere. Mie cel putin mi se pare normal ca respectivele firme sa fie taxate cumva.

  In alta ordine de idei, daca o firma e mica si rupta-n cur, proaspat infiintata, hai sa zicem ca e normal sa mearga in pierdere 1-2-3 ani. Da' daca functioneaza de zece ani si tot pe minus e, firma aia inseamna ca nu e capabila sa faca treaba ca lumea, asa ca oricum e bine sa fie bagata in faliment, sa se elibereze locul pt. o firma mai performanta.

  Asa ca parerea mea e ca ceva trebuie facut. Nu sunt specialist, nu stiu eu sa propun o solutie, da' mie mi se pare normal ca statul sa ia masuri ca sa taxeze si firmele care se fofileaza. Care firme ar trebui sa fim idioti in masa sa nu vedem ca exista. De unde sunt pline mall-urile si hipermarket-urile la sfarsit de saptamana, daca chiar asa de nasol o duce toata lumea? Da' daca majoritatea firmelor merg in pierdere si dau lefuri mici (leafa medie in RO pe 2008 a fost de cca 300 EUR), de unde iau oamenii banii sa goleasca pravaliile, cand la noi preturile sunt comparabile cu sau mai mari decat cele din occident?
  • 0 (0 voturi)    
   sa creasca TVA-u (Marţi, 7 aprilie 2009, 12:51)

   emilper [utilizator] i-a raspuns lui Eu

   Daca vor sa taxeze firmele care "se fofileaza" sa creasca TVA-ul.

   Mall-urile sunt pline pentru ca sunt putine.
 • 0 (0 voturi)    
  greva fiscala (Marţi, 7 aprilie 2009, 9:27)

  alex.dumitrascu [anonim]

  greva fiscala
 • 0 (0 voturi)    
  Impozit (Marţi, 7 aprilie 2009, 9:28)

  Sorin [anonim]

  Sa presupunem ca sunt si eu cretin, ma hotarasc sa imi fac o firma, ....ok, acte, hartii, etc etc, primesc CUI in data de 29 august. Asta inseamna ca platesc 16 mil pentru 2 zile, in care nu apuci nici macar sa iti iei facturier?
 • 0 (0 voturi)    
  impozit si drepturi de autor (Marţi, 7 aprilie 2009, 10:04)

  lili [anonim]

  Nu pot sa cred ce se intampla in tara asta... Nu stiu de unde i-au venit asemenea idei d-lui ministru. Daca tot doreste sa ia bani si de la cei ce sunt pe pierdere, de ce nu vorbim de un procent din cifra de afaceri, nu de cote fixe care-i avantajeaza pe unii iar pe altii ii distrug? Sau poate asta este scopul?
  Referitor la drepturi de autor, hai sa-i gasim pe cei ce platesc sub aceasta forma alte drepturi, nu sa ne batem joc de cei care incaseaza drepturi de autor pt. creatia lor. Sa nu uitam ca se platesc drepturi de autor catre urmasii unor persoane decedate pt. creatia din timpul vietii, sau se platesc drepturi de autor unor organizatii care le colecteaza si repartizeaza apoi. Cu astia cum facem, punem mortu pe statu de plata?
 • 0 (0 voturi)    
  Legile se bat cap in cap (Marţi, 7 aprilie 2009, 10:16)

  Max Peter [anonim]

  Odata ce in Legea 31/90 poti infiinta un SRL cu un capital minim subscris si varsat de 200 RON (adica mai putin de 50 de euro), cum poti impozita SRL-ul ala cu o suma mai mare? De ce se limiteaza dreptul unui intreprinzator? Cum vine asta ca o OUG sa "intoarca" pe dos o lege trecuta prin Parlament?
  Haideti sa va zic ce se mai vehiculeaza prin anumite cercuri, frecventate de unii derbedei politici (de genul celui care a facut recent afirmatia ca "vor urma si alte arestari, inclusiv in randurile ziaristilor"): se adopta un impozit forfetar, unele firme nu vor putea sa il achite din lipsa de fonduri, si nu din rea credinta, dar finantele le vor "executa" punand popriri asupra sediilor lor. Si uite-asa o frumusete de sediu in zona buna va fi "luat" (aparent legal) pentru o suma derizorie in comparatie cu valoarea lui de piata. Poate nu stiti ca guvernantii "coc" si o alta modificare de legislatie, cea privind bunurile provenite din confiscari. O noua afacere imobiliara, aproape fara bani, dar cu un potential urias pentru o anumita clica de golani ajunsi in unele functii.
  Si fiindca tot veni vorba de asemenea derbedei (cu scoala cat clasele de la CFR), nu-mi pot imagina cum crema ofiterilor de informatii de la 2/15 (care, fie vorba intre noi, au fost intotdeauna unii dintre cei mai scoliti si destepti oameni din tara asta) se pot lasa condusi de interesele unor indivizi cu 7 clase, dar cu "scoala vietii"! Mai baietzi, unde va este mandria? Alta data va dadeati patrioti! Acum ce sunteti de fapt? Ati ajuns pe post de presh?
 • +2 (2 voturi)    
  super tare, am luat 2 (Marţi, 7 aprilie 2009, 10:21)

  acan [utilizator]

  ce simplu. avem gaura in buget, hai s-o acoperim. si eu am gaura in buget dar nu am unde sa cer cu tupeu bani sau sa dau ordonante de urgenta ca sa mi-o acoper. nu va suparati, dar e strigator la cer. cei care au facut gaura sunt bine merci, cu conturile grase un banci si fraierii, ca deobicei, trebuie sa plateasca. dupa ce-i baga in puscarii pe acesti hoti si nemernici, dupa aceea guvernul sa aibe tupeu sa ceara ajutorul IMM-urilor, care nu le-a ajutat decat sa dea faliment. mie mi-ar crapa obrazul de rusine sa vin cu o asemenea impertinenta. pana la urma ajung la concluzia ca indiferent de coloratura politica, toti au aceasi idei, cum sa jecmaneasca, dar ei mereu sa fie in tagma jecmanitorilor. mi-e sila si scarba.
 • +4 (4 voturi)    
  sustinatorii lui basescu (Marţi, 7 aprilie 2009, 10:38)

  mosu [anonim]

  242000 IMM=242000patroni+2angajati/firma(484000)+membrii familii=aprox.1.000.000 voturi cam20% din total electorat.crezi ca intrii in turul doi basescule cu retardati ca pogea si boc?
 • 0 (0 voturi)    
  O sa plece firmele straine (Marţi, 7 aprilie 2009, 11:23)

  Zuzu [anonim]

  Exeplum real:
  firma din EU , isi face echipa de programatori in RO. Isi face un s.r.l. ca sa-si poata plati oamenii. In fiecare luna, firma din EU trimite bani firmei din RO pentru salarii, chirie, abonamente la net si telefon si alte mici cheltuieli.
  Practic firma din RO nu are profit. Nu are incasari, iar contabila si administratorul au grija sa fie ban pe ban.
  Cand a inceput criza, firma din EU inceput sa se agite, a renuntat la 2 programatori. Au mai ramas 3. Ma intreb cat o sa mai ramana in RO in conditiile astea?

  Este adevarat ca firmele ar face orice sa nu te plateasca pe cartea de munca. Multi practica metoda "jumate la vedere , jumate in plic" . Mai sunt si plata pe: "drepturi de autor" , "pe firma ta", "PFA"...

  Stiti care este partea interesanta? Contribui la fondul de somaj, dar nici macar cand ramai fara munca tot nu te duci sa beneficiezi de el. De ce? Pentru ca desi nu ai loc de munca, cu siguranta stii sa faci ceva si iti merge si pe cont propriu ... si iti deshizi o firma, faci si tu un ban ... macar ca te-ai autoangajat. Dar vine statu si din banii pe care i-ai facut si tu acolo (sa zicem, intr-o luna buna un 1000 - 1500Euro) iti mai ramane cat sa platesti restul de taxe . Domnilor, sunt oameni care din firmulita aia traiesc. Nu salariu, nu cont in banca, aia este ceea ce le hraneste familia.

  Un prieten (are o firma ) spunea "Vreau sa ma angajez. Am obosit si vreau sa ma odihnesc si eu un pic".

  Sectorul IT este de bine de rau unul care produce, in mod autentic, ceva romanesc. Sunt firme romanesti care fac soft, nu doar vand forta de munca (diferenta fiind enorma).

  Te uiti la multele firme din afara care vin aici si isi deschid fabrici si uzine...Pentru ei si pentru RO , noi nu reprezentam decat forta de munca. Atunci cand aceasta resursa va deveni prea scumpa si in Romania ... se vor muta si vor lasa in urma sate si orase plangand ca cele din Germania (vezi fabrica Nokia din Germania, care s-a mutat in RO pe la Cluj cred).
  • 0 (0 voturi)    
   drum bun... (Miercuri, 8 aprilie 2009, 10:18)

   vasile [anonim] i-a raspuns lui Zuzu

   ai o logica de fier, unde ti-ai format-o?
   stii cu cat isi hraneste familia un om de rand?
   stii ce salarii sunt in cartile de munca?
   stii cu ce masini se plimba "marii patroni"?
   trei sferturi din micile intreprinderi sunt pe pierderi, dar daca vezi casa si masina patronului, iti vine s-o iei la fuga!
   chiar nu putem sa fim si noi civilizati, sa ne platim corect taxele si impozitele, poate asa or sa mai scada...
   sunt si firme care sunt corecte, de ce nu pot toate?
 • +1 (1 vot)    
  idioti ... (Marţi, 7 aprilie 2009, 11:25)

  kin3zu78 [utilizator]

  plafonarea asta e de tot rahatul , dar cei care la o vanzare de 3000-6000 euro castiga 50/100 euro , ce vor face ?? pai daca pun 100 de vanzari intr-un an am 10.000 de euro profit brut , la care trebuie ( mort/copt ) sa dau 1500 eur impozit . Pai si salariile, chiria sediului, lumina etc cu ce pusca mea le mai achit idiotilor ??!!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   RE: (Marţi, 7 aprilie 2009, 11:59)

   Zuzu [anonim] i-a raspuns lui kin3zu78

   Ar trebui sa aibe grija de firmele astea pentru ca ele inseamna angajati. Si patronii sunt angajati, care sursa de venit se vor abona tot la somaj ....

   hai sa vedem: 1 roman are cel putin un telefon, un credit de nevoi pers sau mai rau, o masina cu casco eventual, chirie si intretinere etc.....
   Cand acest roman devine somer stiti ce mai este important pentru el? Sa manance ceva, sa zice paine si atat. Si eventual partea locativa.

   Cate firme traiau si de pe urma acestui roman? Cate firme, la care sunteti acum angajati si rupeti usa la 5, credeti ca o sa aibe probleme daca 100 de romani ca cel de mai sus ramane fara job? Dar 1000, dar 10000? Si asta numai in Buc.

   Aveti impresia ca aceasta criza este un miraj , o chestie ireala?!

   Si va las sa va ganditi la urmatoarea situatie: cuplu , lucreau impreuna, firma i-a dat pachet afara. Acum traiesc de pe urma firmei pe care o au impreuna ...
 • +1 (1 vot)    
  masochism (Marţi, 7 aprilie 2009, 14:37)

  Dedalus [anonim]

  Impozitul forfetar NU este un impozit!

  Aplicat firmelor care oricum platesc un impozit si "peste noapte" el este de fapt o TAXA, cu efect economic de SCADERE a capacitatii IMM de a angaja personal si de a obtine profit, din care oricum plateau la stat impozite.

  Rezultatul va fi scaderea eficientei economice in fazele de start a IMM si in cele de criza, precum si cresterea somajului.

  Nu pot sa inteleg de ce ministerul de finante urmareste uciderea sectorului de afaceri emergent si cresterea somajului. Este dincolo de posibilitatile mele de intelegere.

  Dar, daca Ministerul de Finante are ca obiectiv cresterea efectelor negative ale crizei prin aceste prevederi, atunci a reusit sa-si atinga obiectivul: in mod sigur efectele crizei se vor inrautati, cu efect direct de scadere a impozitelor la stat, a veniturilor la buget, cu sporirea presiunii pe bugetul de asigurari sociale si a fondului de somaj.

  Sincer, parerea mea personala este ca domnul Pogea pur si simplu nu intelege nimic din politica fiscala.
 • +1 (1 vot)    
  Pogea este un incompetent (Marţi, 7 aprilie 2009, 17:32)

  eugenrc [utilizator]

  O astfel de masura echivaleaza cu jecmanirea si indatorarea firmelor care momentan abia au venituri cu care sa acopere salariile si cheltuielile curente .

  Astfel de masuri le poate lua oricine .

  Competenta ministrului de finante s-ar fi vazut daca ar fi gasit masurile care ar fi micsorat posibilitatile de evaziune fiscala .

  Din pacate nu sunt in stare de asa ceva .

  Punem taxe la fraierii care muncesc si isi vad de treaba ca e mai simplu asa.
 • 0 (0 voturi)    
  autorii?drepturi? (Marţi, 7 aprilie 2009, 18:08)

  tepes [anonim]

  Dati va rog citeva exemple de cei care beneficiaza de aceste drepturi de autor ca veti ramine cu gura cascata.Deasemeni nominalizati pe cei care propun un asemenea procent si cu ce se ocupa ei viti ramine deasemenea ca la dentist.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by